Post navigation

26 серпня 2023
 

СЕРПНЕВИЙ ТИЖДЕНЬ
/МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ
НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ/

 
26 серпня 2023 року, в режимі онлайн на платформі Zoom було проведено Інструктивно – методичний семінар «Серпневий тиждень» методичного об’єднання педагогічних працівників класу народних інструментів мистецьких шкіл Харківщини. Олена Гончарова, методист-куратор метод об’єднання, на відкритті семінару промовила: «Понад півтора роки ми живемо з тяжкими випробуваннями, що принесла на нашу землю війна. Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів не зупиняв свою роботу.
 
За підсумками воєнного, тяжкого, часами без електрики, води, інтернету, 2022-2023 навчального року, план роботи методичного об’єднання викладачів народних інструментів мистецьких шкіл Харківщини, повністю виконано. Були успішно проведені: Сім засідань Педагогічної майстерні для викладачів народних інструментів Харківщини. /Більше 300 слухачів./; ХІ-й Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича /більше 10 областей – учасників/; Концерт «Чарівні звуки народних інструментів» /за відеозаписами/ до 105- річчя від дня народження Миколи Тимофійовича Лисенка . /Більше 30 номерів/.»

 
У традиційному Концерті-привітанні «З любов’ю до музики» для учасників семінару були представлені п’ять творів з Концерту «Чарівні звуки народних інструментів»
 
Тамара САМОВАРОВА, директор ОНМЦПК, представила дуже важливу тему для викладачів «Щодо навчальних методичних матеріалів», привітала учасників Обласного конкурсу методичних робіт, розповіла про ситуацію з проведенням атестації викладачів на цей час, відповіла на питання.
 
Відбулась дискусія учасників семінару з питань проведення ОНМЦПК Обласного огляду-конкурсу педагогічної майстерності, онлайн-концертів, створення методичних матеріалів до серії «Методична скарбничка Слобожанщини, «Педагогічний репертуар Слобожанщини». З цього приводу поділилися своїми думками викладачі: Віталій Савченко /Харківська ДМШ №3/ Михайло Страшок / Харківська ДМШ №12 імені К.І. Шульженко/, Інна Белозерова /Харківська ДМШ №14/, Ірина Щербак /Харківська ДМШ №15 імені В.А. Моцарта/, Олена Сіроус та Валентина Водолагіна / Слобожанської школи мистецтв/.
 
Олена Гончарова представила План роботи на перше півріччя 2023-2024 навчального року, розповіла про проєкт заходів у другому півріччі, познайомила з Положенням до ХІ Обласного конкурсу виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова, провела практичние ознайомлення з матеріалами власного кейса на сайті Центру. Презентувала надруковані видання для народних інструментів, що були рекомендовані ОНМЦПК.
 
На завершення, учасники семінару з зацікавленністю слухали твір Андрія Андрушка «Шлях писемності» у виконанні сучасного Харківського гітарного квартету: Сергій Горкуша, Максим Трянов, Ірина Половинка, Андрій Брагін та привітання з Польщі ансамблю «Весняночка» Слобожанської школи мистецтв, що був запрошений на святкування Дня Незалежності України.
 
  Творимо далі! Віримо у ПЕРЕМОГУ!
 
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!