Post navigation

29 серпня 2023
 

СЕРПНЕВИЙ ТИЖДЕНЬ
/МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ
ВОКАЛЬНО-ХОРОВИХ ДИСЦИПЛІН/

 
29 серпня 2023 року, в режимі онлайн відбувся обласний інформаційно-методичний семінар «Серпневий тиждень» викладачів хорових дисциплін ТА сального співу мистецьких шкіл Харківщини, в якому взяли участь понад 70 викладачів з мистецьких шкіл області та міста.
Директор центру Тамара САМОВАРОВА привітала учасників, віртуально вручила Сертифікат переможця Обласного конкурсу педагогічної майстерност Олені Великій, вмотивувала викладачів брати активну участь о обласному огляді-конкурсі наступного року, провела презентацію, де дуже докладно і покроково доповіла викладачам все про підготовку методичних матеріалів: форми, складові, правила оформлення, помилки, що найчастіше зустрічаються при їх виконанні.
 
Методисти центру – куратори методичних об’єднань хорового та сольного співу, Жанна БОРИСЕВИЧ і Ніна ЛАГУТІНА, зробили огляд навчально-методичної літератури та нотних збірок, що видані центром за останні роки, ознайомили викладачів з матеріалами, що розташовані в кейсах кожного з методистів, із планом роботи на перше півріччя 2023-2024 навчального року. викладачі ознайомилися з формами методичної роботи, які можна використовувати при організації дистанційній роботі мистецьких шкіл (інтернет-конференція і вебінар тощо)
 
Вперше в Україні центром в цьому році видано нотну збірку творів юних композиторів Харківщини. Концерт з цих творів лунає на Ютуб каналі центру, і присутні мали можливість почути один з творів з цієї збірки, що написала учениця Харківської дитячої музичної школи № 12 ім. К. І. Шульженко Олександра ПІДДУБНА, у виконанні хорового колективу школи.
 
На семінарі були також широко представлені репертуарні збірники для дитячих хорових колективів і вокальних ансамблів українських книжкових видавництв.
 
На завершення роботи семінару прозвучав вокально-хоровий кліп, створений викладачами хореографічного, вокально-хорового відділень Харківської дитячої музичної школи №12 ім. К. Шульженко.
 
По закінченні роботи семінару слухачі висловили в чаті свою вдячність і велике задоволення настроєм, темпом і професійним рівнем роботи, яка панувала під час проведення «Серпневого тижня».