Post navigation

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ МУЗИЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

13 вересня 2023
 

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ МУЗИЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
/третя заключна зустріч/

 
13 вересня 2023 року, в режимі онлайн відбулось третє, заключне засідання круглого столу «Впровадження типової навчальної програми з навчальної дисципліни «МУЗИЧНА ЛІТЕРАТУРА» середнього (базового) підрівня початкової мистецької освіти з музичного мистецтва початкового професійного спрямування (клас сольного співу, клас хорового співу, інструментальні класи) в сучасних умовах: досвід, проблеми, перспективи» за участі викладачів музичної літератури мистецьких шкіл Харківщини.
 

У першій частині засідання учасники заслухали доповіді спікерів. Пакош Лариса Миколаївна, директор, викладач КЗ ««Височанська школа мистецтв» Височанської селищної ради Харківського району Харківської області»» проаналізувала власні результати апробації програми з дисципліни «Музична література» середнього (базового) підрівня, зокрема останнього року навчання та проведення випускного іспиту. Островська Світлана Євгеніївна, викладач вищої категорії КПСМНЗ «Харківська школа мистецтв для підлітків та дорослих» поділилась досвідом створення психологічного центру уроку та його емоційним відлунням у творчих роботах учнів. Медведєва Євгенія Олександрівна, викладач КПСМНЗ «Дитяча школа мистецтв № 6» м. Харкова розповіла про використання композиції для практичного засвоєння тем на уроках музичної літератури за типовою навчальною програмою 2022 року. Борисевич Жанна Вікторівна, методист ОНМЦ, викладач КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 10» м. Харкова підготувала доповідь і презентацію «Деякі аспекти підготовки до уроку «Фольклор автохтонних (корінних) народів Північної та Південної Америки»». Давітадзе Анастасія Галактіонівна, викладач КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 12 ім. К. І. Шульженко» м. Харкова запропонувала тему для обговорення: «Експозиція – розробка – реприза – як форма уроку з навчальної дисципліни «Музична література» (у межах ТНП «Музична література»). Ковальцова Марина Леонідівна, викладач КПСМНЗ «Школа сучасних театрально-сценічних напрямів» м. Харкова підкреслила важливість нових форм роботи на уроках музичної літератури в мистецькій школі за ТНП 2022 р.
 
У другій частині засідання відбулось обговорення доповідей спікерів і проблемних питань викладання музичної літератури за ТНП 2022 року. Наприкінці зустрічі Борисевич Ж В. проаналізувала роботу круглого столу, оголосила підсумки цього масштабного заходу і підкреслила, що висловлені учасниками зустрічей думки та практичні поради надихнуть викладачів на творчий підхід до викладання музичної літератури, допоможуть по-новому подивитися на власну методику викладання. Слухачі висловили подяку Обласному навчально-методичному центру за проведення трьох засідань Круглого столу.