Post navigation

26 жовтня 2023
 

ВИКЛАДАЧІ МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН ХАРКІВЩИНИ
ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ
КИЇВСЬКИХ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ

 
    25 жовтня 2023 року в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулося семінарське заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини за участі Марії Бабенко, старшого викладача, завідувача теоретичним відділом Київської дитячої музичної школи №12. Тема доповіді: «Презентація навчального посібника по сольфеджіо для 1 класу: «Сольфеджіо? Елементарно» та Ірини Жданько, кандидата мистецтвознавства, викладача-методиста вищої категорії Київської дитячої музичної школи №12, тема доповіді: «Агрегативні процеси взаємодії рок-музики та академічного мистецтва. До питання інтеграції сучасної популярної музики в навчальний курс предмету «Музична література».

 
Марія Бабенко розповіла слухачам семінару про власний навчальний посібник, його структуру, зміст, теорію, вокальні, ритмічні, творчі вправи, словничок термінів. Викладач поділилась результатами, що були отримані на практиці при використанні посібника та відгуками колег, котрі працюють із ним.
 
Ірина Жданько закцентувала увагу на аспектах викладання теми, присвяченої рок-музиці, відомими зарубіжними і вітчизняними виконавцями, окремо виділила музику, присвячену трагічним подіям останнього часу в Україні.
 
Загальна спрямованість семінару, цікаві та корисні доповіді створили певну атмосферу для дискусії та особистих побажань щодо перспектив співпраці з колегами київських мистецьких шкіл.
 
Після закінчення семінару слухачі зауважили актуальність вибраних тем, насичену та продуктивну роботу, креативний підхід у викладанні музично-теоретичних дисциплін, творчу атмосферу заходу, подякували колегам за надані методичні матеріали.