Post navigation

26 жовтня 2023
 

ВИКЛАДАЧІ МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН ХАРКІВЩИНИ
ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ
КИЇВСЬКИХ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ

 
    25 жовтня 2023 року в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулося семінарське заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини за участі Марії Бабенко, старшого викладача, завідувача теоретичним відділом Київської дитячої музичної школи №12. Тема доповіді: «Презентація навчального посібника по сольфеджіо для 1 класу: «Сольфеджіо? Елементарно»  та Ірини Жданько, кандидата мистецтвознавства, викладача-методиста вищої категорії Київської дитячої музичної школи №12, тема доповіді: «Агрегативні процеси взаємодії рок-музики та академічного мистецтва. До питання інтеграції сучасної популярної музики в навчальний курс предмету «Музична література».
 

Марія Бабенко розповіла слухачам семінару про власний навчальний посібник, його структуру, зміст, теорію та вправи на її закріплення, вокальні, ритмічні, творчі вправи, словничок термінів. Викладач поділилась результатами, які були отримані в практиці використання посібника та відгуками колег, котрі працюють з ним.
 
Ірина Жданько в доповіді закцентувала увагу на аспектах викладання теми, присвяченої рок-музиці, відомим зарубіжним і вітчизняним виконавцям, продемонструвала відеофрагменти, окремо виділила музику, присвячену трагічним подіям останнього часу в Україні.
 
Слухачі подякували київським колегам-викладачам за цікаві та корисні доповіді, надані методичні матеріали, креативний підхід у викладанні музично-теоретичних дисциплін.
 
Всім учасникам обласного семінару дякуємо за активну участь та співпрацю! До нових творчих зустрічей!