Post navigation

29 жовтня 2023
 

ВИКЛАДАЧІ ТЕАТРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З ЄВРОПЕЙСЬКИМ ДОСВІДОМ

 
   За ініціативи викладачів театральних класів/відділень мистецьких шкіл 28 жовтня 2023 року в режимі онлайн на платформі ZOOM відбувся творчий захід у форматі круглого столу.
 
Фахівці ознайомилися із сучасним станом театрального мистецтва, театральної освіти таких європейських країн як:
 
Німеччина (доповідач Михайло Крамаренко, викладач театральних дисциплін Харківської школи мистецтв № 6);
Чехія (доповідачка Марина Хворостова, зав.відділу, викладачка театральних дисциплін Харківської музичної школи № 9 ім. В.Сокальського);
Польща (доповідачка Інна Янушевич, режисер, драматург, викладачка театральних дисциплін Харківської школи мистецтв № 6).
 
Доповідачі ознайомили присутніх з характерними рисами, особливостями та основними тенденціями розвитку сучасного театрального мистецтва Європейських країн, новими формами та прийомами світових театральних постановок, театральною освітою. Кожен доповідач творчо підійшов до висвітлення заявленої теми.
 
Марина Хворостова торкнулася історичних аспектів розвитку театрального мистецтва в Чехії, ознайомила з видатними театральними діячами, «провела» віртуальну екскурсію до самих відомих театрів Чехії. Окрему увагу приділила театру ляльок та маріонеток.
 
Інна Янушевич зосередила увагу присутніх на театральній освіті Польщі. Доповідачка докладно розповіла про історію створення та особливості навчального процесу Познаньської академії сценічних мистецтв (РАРА). Поділилася цікавою фаховою інформацією щодо фестивальних заходів та театрального навчання.
 
Михайло Крамаренко проаналізував сучасні тенденції розвитку театрального мистецтва в Німеччині, розповів про специфіку навчання в мистецьких вишах та видатних театральних діячів.
 
Присутні жваво обговорили отриману інформацію, поділилися своїми думками та досвідом роботи.
 
Подібне професійне спілкування між колегами-однодумцями є досить важливим, особливо, під час складних випробувань як для нашої країни так і для усієї театральної спільноти.