Post navigation

30 жовтня 2023
 

ГОВОРИМО ПРО АКАДЕМІЧНУ СВОБОДУ
ВИКЛАДАЧА МИСТЕЦЬКОЇ ШКОЛИ

 
    27 жовтня 2023 року в межах підвищення кваліфікації викладачів музично-теоретичних дисциплін та класу композиції мистецьких шкіл Харківської області в режимі онлайн, на платформі ZOOM, відбувся в розширеному форматі семінар за участі Тетяни Колос, начальника відділу мистецької освіти управління формування політики у сфері мистецтв, мистецької освіти та креативних індустрій Міністерства культури та інформаційної політики за темою: «Академічна свобода викладача мистецької школи».
 

В обговоренні питання взяли участь 82 слухача. Три години плідної роботи містили питання стосовно права суб’єктів освітньої діяльності на самоврядування, що полягає в його самостійності, незалежності та відповідальності в прийнятті рішень; реформи мистецької освіти та інструментів реалізації академічної свободи викладача. Пані Тетяна розповіла про модульні підходи при створенні викладачами робочих програм та розкрила багато інших важливих питань початкової мистецької освіти. Семінар поєднав лекційну частину з інтерактивним зв’язком між доповідачем і викладачами мистецьких шкіл. Тетяна Колос відповіла на питання, пов’язані з освітнім процесом.
 
Слухачі подякували Т. М. Колос за цікаві та корисні методичні матеріали, креативний підхід у розкритті теми академічної свободи викладача мистецької школи.