Post navigation

31 жовтня 2023
 

ВИКЛАДАЧІ МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН
ПІДВИЩУЮТЬ КВАЛІФІКАЦІЮ

 
    З 23 по 27 жовтня 2023 року в онлайн режимі, на платформі ZOOM викладачі музично-теоретичних дисциплін та класу композиції мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова підвищували кваліфікацію за темою: «Методологічні засади та методичні рекомендації з вивчення музично-теоретичних дисциплін та композиції в сучасних умовах».
 

Викладачі вивчали правове регулювання діяльності закладів мистецької освіти в Україні; мовно-комунікативну компетентність педпрацівника та зміни до українського правопису; подолання стресу в умовах війни, корекційні вправи для дітей з особливими потребами на уроках сольфеджіо; музично-теоретичні дисципліни в мистецькій школі; дистанційні форми навчання, роботу з дошкою Google Jamboard на уроках сольфеджіо та музичної літератури; українську музику в світовій культурі, фольклор автохтонних народів Північної та Південної Америки; агрегативні процеси взаємодії рок-музики та академічного мистецтва, питання інтеграції сучасної популярної музики в навчальний курс предмету «Музична література»; застосування відеовправ в опануванні гам та інтервалів на уроках сольфеджіо елементарного підрівня тощо.
 
Відбулись презентації типової навчальної програми з навчальної дисципліни «Фольклор народів України» середнього (базового) підрівня початкової мистецької освіти з музичного мистецтва початкового професійного спрямування, клас музичного фольклору, посібника по сольфеджіо для 1 класу М. О. Бабенко і авторського лото Ж. В. Борисевич «Музичні інструменти індіанців Північної та Південної Америки».
 
Підвищення кваліфікації надало можливість слухачам досягти таких результатів навчання як: розвиток інформаційної, психологічної, комунікативної компетентності, здатність до створення та коригування освітньо-програмного продукту, здатність до пошуку та використання в процесі діяльності інноваційних методик та певної технології навчання, навички роботи з дітьми з особливими потребами.