Post navigation

30 жовтня 2023
 

РОЗПОЧАТО ЦИКЛ СЕМІНАРІВ ВИКЛАДАЧІВ ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 
    30 жовтня 2023 року на платформі ZOOM розпочався цикл семінарів з підвищення кваліфікації викладачів духових та ударних інструментів за участі Валерія Стовбира, викладача Полтавського коледжу мистецтв імені М. Лисенка . Перше заняття було присвячено темі «Ударні інструменти в сучасній академічній музиці».
 

Пан Валерій розповів про ксилофони, вібрафони, маримби, барабанні установки, дзвони, дзвіночки. Зупинився на особливостях опонування гри на цих інструментах, методах якісного звуковидобування та на деяких вправах, що допоможуть формуванню певних професійних навичок. Не були забуті інструменти, що використовуються в окремих випадках – перкусії, до яких належать тамбурини, шейкери, маракаси, клавес, гуїро та багато інших. Їх вибір залежить від колориту та стилістики творів, що виконуються. Своїми коріннями ці інструменти входять до ірландських, австралійських, африканських музичних народних традицій. Використання такої великої кількості ударних інструментів в сучасній академічній музиці, додають творам жанрової різноманітності та звукової неповторності.
 
Наприкінці викладачі подякували пану Валерію за дуже цікаве та змістовне спілкування, з’ясували деякі питання з викладацької майстерності і розлучилися до наступної зустрічі.