Post navigation

20 листопада 2023
 

НАВЧАЮТЬСЯ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРИ

 
    Вперше за останні десять років ОНМЦПК з 13 по 17 листопада 2023 року провів підвищення кваліфікації суто концертмейстерів мистецьких шкіл.
 
Протягом тижня провідні концертмейстери-практики Харкова, Києва – доповідачі підвищення кваліфікації – окреслили основні напрями роботи в умовах дистанційного навчання, проаналізували проблемні аспекти онлайн взаємодії концертмейстер-учень, звернули увагу на знання, вміння, навички та якості, якими необхідно володіти концертмейстеру для повноцінної професійної діяльності. Відзначили універсальний характер діяльності концертмейстера, який поєднує в мистецькій школі виконавську та викладацьку справу.
 

Аналізували особливості використання інформаційних технологій в роботі концертмейстера, загострювали увагу на програмному забезпеченні, що може використовуватись задля занять, це – Zoom, Google Meet, Skype, Microsoft Teams, Messenger.
 
Слухачі розглянули перший в історії початкової мистецької освіти професійний стандарт концертмейстера, що розкриває своєрідність його професійної діяльності саме в мистецькі школі та музичному ліцеї, аспекти підготовки концертмейстерів в умовах навчання в закладах передвищої освіти, окреслює трудові функції та професійні компетентності концертмейстера.
 
Всі слухачі успішно склали підсумкове тестування, поділилися враженнями та побажаннями на майбутнє і висловили щиру вдячність методисту-куратору Тетяні БАЦ за організацію та проведення насиченого, різнопланового професійного тижня.