Post navigation

24 листопада 2023
 

МУЗЕЙНІ ПРАЦІВНИКИ ХАРКІВЩИНИ ПІДВИЩУЮТЬ КВАЛІФІКАЦІЮ

 
    З 20 по 24 листопада 2023 року дистанційно, на платформі ZOOM, підвищували кваліфікацію 27 працівників музейних закладів Харківської області за темою «Місія та можливості музею в сучасному суспільстві».
 
Протягом тижня слухачі розглянули та обговорили питання Експозиційної роботи та виставкові проєкти: вибір теми, етапи підготовки, документація, від музею речей до музею досвідів: сучасна європейська музейна практика; малі музеї в сучасному світі: виклики, завдання, робота з громадою, політика пам’яті про ІІ світову війну; сутність і логіка Другої світової війни на території України; облік музейних предметів: нормативні вимоги, етапи, основні помилки у практичній роботі та багато інших питань. Заняття проводилися в різноманітних формах: бесіди, лекції, презентації, практичні завдання та обмін досвідом. Зі слухачами працювали провідні фахівці музейної галузі та працівники інших інституцій.
 
Основний акцент у підвищення кваліфікації був зроблений на питаннях організації роботи музейних закладів під час воєнного стану в Україні.
 
Слухачам були надані рекомендації щодо впровадження та використання інформаційної підтримки музейних працівників в умовах розвитку сучасних інформаційних технологій.
 
За круглим столом учасники обмінялися досвідом роботи музейних закладів під час воєнного стану.
 
Всі слухачі курсів повернулися до роботи наповнені новими знаннями, враженнями, ідеями та планами.