Post navigation

17 грудня 2023
 

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ
СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 
    17 грудня 2023 року в режимі онлайн на платформі ZOOM, пройшов Круглий стіл викладачів струнно-смичкових інструментів за темою: «Опанування сучасного педагогічного репертуару як необхідне оновлення викладання в мистецьких школах».
 
В рамках Круглого столу обговорювалися питання оновлення педагогічного репертуару мистецьких шкіл. Перш за все, згадували творчу спадщину харківських композиторів Валентина Іванова, Володимира Соляникова. Не були забуті представники творчого цеху, продовжувачі національних музичних традицій з інших куточків України – наприклад твори львів’янина Золтана Алмаші – композитора-віолончеліста, – що популярні та знаходять свого виконавця в особі учнів.
 
Доповідачі знайомили присутніх із творами композиторів. Визначали їхню форму, характер, технічні особливості, труднощі, набуття нових навичок в процесі засвоєння.
 
В роботі Круглого стола був здійснений концептуальний аналіз творів відомих композиторів минулого та сучасності для дітей. Окреслено їхню художньо-образну палітру, простежено особливості фольклорних, етнокультурних вимірів. Позначено широке залучення найновіших засобів музичної виразності та беззаперечний вплив на духовний розвиток і утвердження національної свідомості підростаючого покоління. Учасники Круглого стола домовилися про взаємну співпрацю та взаємодопомогу.
 
Доповідачі:
 
О. Керімова, викладач ДМШ №12 імені К.Шульженко –
В. Іванов збірка «Сад надій», п’єси «Квітка кактуса», «Конвалія»;
О. Шарапова, викладач ДМШ №12 імені К.Шульженко. – З.Алмаші збірка «Казкова країна», п’єса «Коломийка»;
Л. Савельєва, викладач ДМШ №12 імені К.Шульженко, – В.Соляников п’єси «Золотоволоска», «Тарантела»;
Т. Боржковська, викладач ДМШ №1 імені Л.Бетховена, «Два власних етюда»;
Н. Кравецька, викладач-методист ДМШ №9 імені В.Сокальського –
В.Іванов п’єси «Імпровізуймо», «У тіні кипарису», «Під небом джут-кале»;
Н. Жученко викладач-методист ДМШ №7 імені М.Мусоргського –
В.Іванов п’єси «Троянда та соловейко», «Любка та нічний метелик», «Опалий лист», «Вальс».