Post navigation

19 грудня 2023
 

ЗАВЕРШЕНО ЦИКЛ ЗАНЯТЬ ВИКЛАДАЧІВ СОЛЬНОГО СПІВУ

 
    У листопаді та грудні (11.11., 25.11., 02.12., 16.12.) 2023р. було проведено цикл занять для викладачів класу сольного співу за темою: «Метод EVT (Estill voice training): голосові фігури, вокальності». Заняття провела Наталія ШЕПЕЛЕНКО, керівник вокальної студії «Improvination», кандидат мистецтвознавства, викладач вокалу, автор навчальних курсів і проектів. Кожне заняття мало практичну частину що супроводжувалась, показами відеозаписів та особистими показами доповідачки. Викладачі активно співпрацювали з пані Наталією, засвоюючи цікаву методику.
 

Вокальний метод ЕVT, його 13 «голосових структур» та 6 «вокальностей» надають викладачу можливість не тільки розкрити та розвинути голос учня та його вокально-технічні можливості, а й навчити користуватися всіма складовими гортані, артикуляційним апаратом та оволодіти анкеруванням. Доповідачка в гарному темпі, емоційно, але при цьому дуже щільно, покроково та із зупинками розповідала про кожну складову методики. Учасники семінару, за бажанням, мали можливість особисто пропрацювати практичні вправи даної методики. Розклад семінарських занять був побудований саме таким чином, щоб кожен викладач за тиждень перерви між семінарами мав можливість відпрацювати і закріпити практичні навички, здобуті в теоретичній частині заняття.
 
Під час роботи семінарів була створена закрита Телеграм-група, в якій доповідачка розміщувала додаткову цікаву відео-інформацію по роботі над вокальним методом у Европі. Викладачі звернулись до Наталії з пропозицією продовжити співпрацю і запланувати новий цикл семінарів з поглиблення та розширення знань методу ЕVT, що безперечно надасть їм можливість розвинути свій арсенал володіння технічними прийомами сучасного вокалу.
 
На заключному занятті всі викладачі отримали тести, за допомогою яких вони зможуть перевірити рівень засвоєння методики. Пані Наталія відповіла на запитання слухачів та побажала всім в очікуванні Нового 2024 року здоров’я, творчого натхнення, успішної реалізації творчих проектів, нових цікавих зустрічей, а головне миру та перемоги нашій Україні.