Post navigation

23 січня 2024
 

 
    За підтримки Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, саме до дня народження Бориса Олександровича Міхєєва (09.01.2024), професора Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, заслуженого діяча мистецтв України, члена Спілки композиторів України, відомого музиканта, корифея домрової школи, вийшли з друку два збірника: «Старовинні танці» та «Дитяча сюїта».
 
До збірника «Старовинні танці» ввійшли створені Борисом Міхєєвим перекладення творів для струнного оркестру В. Моцарта /пантоміма, менует, контрданс/ та Менуету Дж. Больцоні для домри/мандоліни/ і фортепіано.
 
Перекладення відомих творів гідно поповнять, розширять та збагатять репертуар виконавців на чотириструнній домрі (мандоліні).
 
Авторська збірка «Дитяча сюїта» для домри соло видана в другій редакції. Перше видання було здійснено в 2012 році.
 
До даної збірки ввійшли твори Бориса Міхєєва для домри соло, написані композитором спеціально для Першого відкритого конкурсу юних виконавців на народних інструментах мистецьких шкіл /Харків, 1995 р./, що проводився Обласним методичним кабінетом навчальних закладів культури і мистецтва (сьогодні – ОНМЦПК): Маленький вальс, Тиха добра пісенька, «Грізний» марш, Колискова, Маленьке інтермецо, Хоровод, Весела полька та «улюблений твір композитора» Маленький марш для найменших. Твори цієї збірки стали популярними серед юних виконавців.
 
Цінне поповнення навчального репертуару мистецьких шкіл.
 
Так вдало у шановного іменинника розпочався 2024 рік!
 
Щиро вітаємо Бориса Олександровича!!
 
Дуже вдячні за творчу співпрацю!
 
Чекаємо наступних творінь!