Post navigation

25 січня 2024
 

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИКЛАДАЧІВ МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

 
    24 січня 2024 року , в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулось засідання Круглого столу «”Музична грамота та практичне музикування” елементарного підрівня початкової мистецької освіти в сучасних умовах: досвід, пошуки, перспективи» за участі викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини. Мета заходу – обмін досвідом щодо викладання програми музичної грамоти та практичного музикування, обговорення проблем та перспектив її опанування та засвоєння учнями в умовах воєнного стану.

 

Інна Щербак, викладач вищої категорії музично-теоретичних дисциплін Харківської дитячої музичної школи № 3 ім. М.В. Кармінського доповіла про форми роботи в умовах дистанційного навчання та міжпредметний зв’язок навчальних дисциплін «Музична грамота та практичне музикування» і «Бесіди про мистецтво» в мистецькій школі. Лариса Пакош, старший викладач Височанської школи мистецтв поділилась досвідом підготовки та проведення онлайн-уроків з предмету та дистанційними формами роботи.
 
Лариса Єрмошкіна, викладач вищої категорії, зав. відділом музично-теоретичних дисциплін Богодухівської школи мистецтв імені В.Т.Борисова присвятила доповідь творчій складовій в написанні диктантів учнями елементарного підрівня. Ганна Бучинська, викладач Пісочинської школи мистецтв «АРТ НОВА» презентувала комплект робочих зошитів з музичної грамоти та практичного музикування.
 
Тетяна Кондратьєва, викладач вищої категорії, старший викладач Харківської дитячої музичної школи № 6 ім. М. В. Лисенка, кандидат мистецтвознавства, розповіла про особливості втілення підсумкового контролю за програмою. Альона Коробко, викладач Харківської дитячої школи мистецтв № 6 зупинилася на питанні впровадження типової навчальної програми «Музична грамота та практичне музикування» та шляхах освоєння її обсягу на початковому етапі.
 
Після доповідей спікерів відбулось обговорення проблемних питань викладання цієї навчальної дисципліни під час дистанційного навчання. Учасникам круглого столу, слухачі мали можливість висловити власну точку зору щодо опанування програми і поділитися власними напрацюваннями. За матеріалами доповідей Круглого столу ОНМЦПК планує видати збірник.