Post navigation

14 лютого 2024
 

ВДОСКОНАЛЮЄМО ЗНАННЯ, ВМІННЯ ТА ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ
З ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

 
    9 та 10 лютого 2024 року Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів за підтримки ГО «Освітній діалог» на платформі ZOOM провів вебінар з підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу мистецьких шкіл».
 
Цього разу до вебінару крім педагогічних працівників Харківської області доєдналися колеги з Одеської, Дніпропетровської, Тернопільської, Чернігівської, Рівненської, Черкаської та Хмельницької областей.
 

Спікери вебінару Олена Костюченко, професор кафедри психології Київського національного університету культури і мистецтв, доктор психологічних наук та Марина Бриль, директор Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти, кандидат психологічних наук, познайомили слухачів з особливостями регулювання психологічних станів в кризових умовах, складовими психологічного здоров’я та рівноваги особистості.
 
Учасники вебінару з великою зацікавленістю опановували запропоновані спікерами методи самодопомоги та самовідновлення в кризових ситуаціях, відверто ділилися своїми враженнями під час виконання психологічних вправ.
 
Впродовж дводенної роботи була напрацьована певна стратегія психологічної підтримки учасників освітнього процесу, що допоможе зменшити негативний вплив кризових ситуацій та сприятиме покращенню психологічного стану викладачів і учнів мистецьких шкіл в обставинах, що склалися.
 
За підсумками роботи вебінару всі учасники заходу отримали кейс практичного матеріалу, як допомогу в подальшому опануванні питань, розглянутих впродовж вебінару.