Post navigation

09 лютого 2024
 

ПРОДОВЖУЄМО ЗНАЙОМИТИСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 
    08 лютого 2024 року викладачі струнно-смичкових інструментів продовжили знайомство з творчою педагогічною роботою викладача-методиста музичної школи м. Бровари Київської області Тетяною Чорною. В цей раз пані Тетяна провела відкритий майстер-клас за темою: «Подвійні ноти в арсеналі виконавських прийомів учня-віолончеліста».
 

Термін подвійних нот на струнних інструментах відноситься до прийому гри, суть якого зводиться до узяття двох, трьох або чотирьох звуків на різних струнах одночасно. Починаючи з другої половини XIX століття вживання подвійних нот є стандартною вимогою техніки гри на віолончелі, скрипці та інших академічних смичкових інструментах.
 
Пані Тетяна розповіла, як на практиці добиватися засвоєння подвійних нот в учнів-віолончелістів. Робота в цьому напрямку постійна, послідовна та кропітка. Ряд вправ та етюдів, що вона продемонструвала дозволяють учням грамотно та професійно оволодіти цим складним прийомом гри на віолончелі.
 
Колеги-харків’яни мали змогу задавати питання та отримували на них професійні, методично обґрунтовані відповіді. Захід закінчився чудовим виступом учнів класу пані Тетяни.