Post navigation

18 лютого 2024
 

ОПАНОВУЄМО ДОСВІД КОЛЕГ

 
  15 лютого 2024 року в межах підвищення кваліфікації викладачів вокально-хорових дисциплін та сольного співу відбулося семінарське заняття, яке провела Вероніка Харченко, викладач-методист Харківської дитячої музичної школи №11, за темами: «Психофізичні вправи як один з аспектів розвитку творчих здібностей учасників естрадного вокального ансамблю в процесі навчання» та «Презентація збірки «Серце України» для естрадного вокального ансамблю».

 

Перша частина семінару була присвячена питанням розвитку творчих здібностей учасників вокального ансамблю з урахуванням психофізичних особливостей дітей різного віку в очній та дистанційній роботі. Доповідачка акцентувала увагу слухачів на вмінні викладача долучати учнів до творчої діяльності, самостійної реалізації творчих вмінь, розповідала про набір певних психофізичних вправ, які вона використовує для досягнення розкутості фізичного та емоційного стану учнів. Доповідь супроводжувалась відеопоказами тих частин уроків, де були продемонстровані вправи в роботі з вокальним ансамблем та учнями-вокалістами.
 
У другій частині семінару Вероніка Юріївна презентувала збірку «Серце України» для естрадного вокального ансамблю, що зараз готується до друку. Слухачі мали можливість почути талановиті аранжування авторки сучасних патріотичних українських пісень у виконанні вокальних ансамблів різного складу.
 
Наприкінці зустрічі викладачі мали змогу поставити питання і отримували на них професійні, змістовні відповіді та щиро дякували доповідачці за корисне цікаве емоційне семінарське заняття.