Post navigation

Підвищення кваліфікації для викладачів вокально-хорових дисциплін

22 лютого 2024
 

  З 12 по 15 лютого 2024 року Обласним навчально-методичним центром було проведено підвищення кваліфікації для викладачів вокально-хорових дисциплін мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Методологічні засади та методичні рекомендації з вивчення вокально-хорових дисциплін на сучасному етапі» . Заняття відбулись у форматі онлайн на платформі Zoom і містили лекції, практичні заняття, фрагменти відкритих уроків, презентації, круглий стіл, тестування. Слухачам ПК було запропоновано: рішення проблемних питань, пов’язаних з нормативно-правовим забезпеченням мистецької освіти, проблемна тематика у дистанційній роботі з хором, вокальними ансамблями та солістами і засобами їх втілення в реаліях військового стану, ігровими методиками на уроках хору тощо.
 
В межах ПК відбулась презентація навчально-методичного збірника «12 пізнавально-проєктуючих вокальних мініатюр для дітей 6-9 років» викладача вищої категорії, викладача-методиста Київської дитячої музичної школи №23 Маєвої Олени Вадимівни. Слухачі познайомились з досвідом практичної роботи провідного викладача хору Кам’янської дитячої школи мистецтв №5 Дніпропетровської області Гріцевої Євгенії Геннадіївни, а саме з грою як методом розвитку вокально-хорових навичок на уроках хору першого класу. Доцент Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства Іванова Юлія Миколаївна розповіла про особливості дистанційної роботи народного художнього колективу, хору «Співочі пташки» в умовах війни. В межах ПК відбулись також семінари інших викладачів Харківщини та Києва.
 
Слухачі подякували організаторам ПК за високий рівень організації та проведення лекцій і практичних занять та побажали колективу ОНМЦ натхнення, творчої енергії та професійних успіхів.