Post navigation

25 лютого 2024
 

ХІ Обласний конкурс юних виконавців на класичній гітарі
імені Віталія Петрова

 
  Не зважаючи на тяжке сьогодення нашого життя, Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, в цей час, вже традиційно, один раз на два роки, у лютому в дні пам’яті видатного гітариста та викладача Віталія Петрова разом з музичною спільнотою Харківщини віддає шану талановитому земляку яскравим гітарним конкурсом.
 
Саме 20 лютого 2024 року відбулося відкриття ХІ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова /за відеозаписами/. На відкритті конкурсу, члени журі, а саме учні В. К. Петрова, вкотре, згадали та розповіли про Вчителя, значимість його внеску в розвиток гітарної школи Харківщині. Було підкреслено, що саме цей конкурс став стартом та випробуванням виконавської майстерності для багатьох юних гітаристів Харківщини.
 

Всі конкурсні заходи відбувались в онлайн режимі
 
Щодо змін, то до участі в цьому конкурсі додали виконавців молодшого віку /8-10 років/, а вимоги до участі в середній та старшій вікових групах були збережені без змін.
 
У конкурсі взяли участь 24 учня мистецьких шкіл Харківщини: молодша група– 9 учасників, середня – 12 учасників, старша –3 учасники.
 
До складу журі конкурсу увійшли високопрофесійні фахівці, знані та успішні музиканти-виконавці, лауреати міжнародних конкурсів, провідні викладачі закладів вищої освіти Харківської області:
Володимир ДОЦЕНКО, професор Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, член асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки, заслужений артист України,
Вікторія ТКАЧЕНКО, доцент Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, член асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки, кандидат мистецтвознавства,
Максим ТРЯНОВ, викладач кафедри народних інструментів Харківської державної академії культури, керівник Харківського Гітарного Квартету та
Ірина ШЕВЧУК, викладач вищої категорії, член асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки, Дипломант конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» в номінації «педагогічна династія».
 
22 лютого відбулось закриття Конкурсу. До учасників конкурсу, журі та присутніх викладачів класу гітари Харківщини, зі словами привітання та подяки звернулась директор ОНМЦПК Тамара САМОВАРОВА. Голова журі конкурсу, Володимир ДОЦЕНКО у виступі виказав задоволення, що до проведення конкурсу та відмітив ріст виконавської майстерності учасників. Методист-куратор ОНМЦПК Олена ГОНЧАРОВА висловила вдячність всім учасникам, оголосила підсумки конкурсу, продемонструвала виступи лауреатів конкурсу.
 

ПІДСУМКИ ХІ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ
ЮНИХ ВИКОНАВЦІВ НА КЛАСИЧНІЙ ГІТАРІ
ІМЕНІ ВІТАЛІЯ ПЕТРОВА

 

 
Молодша вікова група: дивіться далі
Середня вікова група: дивіться далі
Старша вікова група: дивіться далі

 

Вітаємо всіх учасників конкурсу! Бажаємо подальших творчих успіхів!


 
На завершення зустрічі для присутніх, членами журі були надані відео подарунки для всіх присутніх. Від Володимира ДОЦЕНКА – виконання твору Marek Pasieczny. Two Stories for Patrick /з концерту в Угорщині/, від Максима ТРЯНОВА– твір Андрія Андрушка «Шлях Писемності», у виконанні популярного сучасного Харківського Гітарного Квартету.
 

Браво!!!