Post navigation

17 березня 2024
 

ВИКЛАДАЧІ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ ЗАВЕРШИЛИ ЦИКЛ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

 
16 березня 2024 року в режимі онлайн на платформі ZOOM завершено цикл семінарів з підвищення кваліфікації викладачів струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл за участі Дмитра Амстібовського, викладача-методиста Харківського державного музичного ліцею. Заключне заняття було присвячено сучасній стилістиці виконання класичних творів.
 
Пан Дмитро нагадав про те, що класичні твори складають золотий фонд світової музичної культури, які поєднують глибину, змістовність, ідейну значність з досконалістю форми. Протягом двохсот трьохсот років після їх створення, була прийнята строга класична концепція виконання таких творів. Але сучасність вносить певні корективи. На прикладах виконання учнями його класу концертів В.А.Моцарта, були розкриті моменти повної свободи ігрового апарату, артикуляційної чіткості нотного тексту, оперно-вокальної природи звуку, неприйняття жорстких акцентів і, навіть, використання спікато, що було неможливим в недалекому минулому.
 
В ході проведення семінару, слухачі активно спілкувалася з доповідачем, з’ясовуючи важливі професійні моменти.
 
Наприкінці зустрічі викладачі подякували пану Дмитру за змістовність зустріч та запропонували нові тематичні побажання на майбутнє.