Post navigation

28 березня 2024
 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 
    27 березня 2024 року в режимі онлайн на платформі Zoom пройшло семінарське заняття викладачів класу баяна та акордеона мистецьких шкіл Харківщини за участі Семененко Тетяни Вільгельмівни, викладачки вищої категорії̈ Кінецьпільської дитячої школи мистецтв Первомайського району, Миколаївської області.
 
Пані Тетяна поділилася своїми враженнями про навчання музичному мистецтву в Польщі. Представила на семінарі для перегляду цікаву та корисну інформацію «Музична освіта у Польщі».

В Польщі навчання школярів мистецтву проходить безкоштовно за двома варіантами: при загальноосвітніх школах або в окремих мистецьких школах. Пані Тетяна розповіла про особливості розподілу годин з фаху на різних рівнях, підходи до вивчення теоретичних предметів, розвинуту та популярну форму колективного музикування в освітніх закладах та інше.
 

Цікавою була зустріч пані Тетяни з Конрадом Мертом, музикантом-виконавцем, композитором та викладачем класу баяна/акордеона в мистецькій школі. Пані Тетяна дуже прискіпливо задавала питання саме з приводу репертуару, програм, вимог до навчання, методики навчання, заохочування до навчання учнів, придбання музичних інструментів, планів роботи та іншого.
 
Такий обмін досвідом роботи в мистецьких школах, особливо Європейських країн, дають нам поштовх до затвердження та розвитку педагогічної майстерності.
 
Другу тему «Дистанційні заняття в умовах війни, адаптація, психологічні фактори», пані Тетяна представила на прикладі роботи з власними учнями, поділилася та продемонструвала форми роботи та результати.
 
Вдячні пані Тетяні за корисний та цікавий семінар, за творче та професійне спілкування!