Post navigation

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТЕАТРУ

КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ УЧНІВ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ ХАРКІВЩИНИ «КРОК ДО МИРУ»

 
Вже стало доброю традицією проводити навесні культурно-мистецьку акцію «Крок до миру» . В цьому році у заході взяли участь учні-читці театральних відділень/класів мистецьких шкіл Харківщини.
 
«Крок до миру» – це мистецький проект спрямований на підтримку та гуртування творчої молоді в складний час випробувань, об’єднання біля спільного бажання всіх мешканців Харківщини – бажання скорішої ПЕРЕМОГИ.

 
Формат акції –концерт за відеозаписами.
 
У заході взяли участь читці театральних класів/відділень Бабаївської, Мереф’янської, Люботинської мистецьких шкіл; Харківських дитячої школи мистецтв № 3, дитячої школи мистецтв № 5 ім. І. Дунаєвського, Школи мистецтв для підлітків та дорослих. Вперше долучилися до акції учні Херсонської дитячої музичної школи №3. Можна відзначити, що «географія» учасників культурно-мистецької акції «Крок до миру» з кожним роком поширюється, виходячи за рамки Харківщини.
 
Цього року ОНМЦПК запропонував читцям продемонструвати творчі покази за темами, що їх турбують саме сьогодні. За наданими матеріалами було сформовано три тематичні розділи:
 

Театр – віддзеркалення нашого життя.
Вивчаємо творчу спадщину.
Сумлінно навчатися – ворога не боятися.

 
Творчий діапазон проекту дуже різноманітний: це і вірші, і байки, і казки, і літературно-музичні композиції. Кожен учасник мав можливість продемонструвати власні творчі напрацювання. Окремі слова подяки викладачам театральних дисциплін мистецьких шкіл (М Птушкіній, Ю.Еткало, О.Кравченко, В.Балабай, О. Дмитренко, В. Ковтун, Н. Олійник), які не зважаючи на дистанційні умови роботи та складні воєнні часи продовжують розвивати творчий потенціал регіону, зберігаючи контингент учнів мистецьких шкіл Харківщини.
 
Сподіваємося, що в майбутньому до подібних проектів долучатимуться ще більша кількість учасників та повернеться мирне життя.
 
Ознайомитися з творчістю учнів мистецьких шкіл можна за посиланням:
 
https://youtu.be/LAkVtWd0zKQ