Post navigation

27 квітня 2024
 

НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ КЛУБНОГО ТИПУ

 
    Заклади культури клубного типу Харківщини займають важливе місце у життєдіяльності своїх громад, особливо у часи тяжких випробувань. Працівники клубів, Будинків культури працюють у надскладних умовах, підтримуючи мешканців громад.
 
У період з 22 по 26 квітня 2024 року відбулося онлайн-навчання клубних працівників Богодухівського, Куп’янського та Харківського районів (директори міських, сільських, будинків культури, завідувачі клубних закладів-філій).
 
 

Тематика навчання: «Актуалізація роботи закладів культури клубного типу у воєнний час». Слухачі опрацьовували нагальні питання управлінського, нормативно-правового, психолого-комунікативного, інформаційного, організаційно-творчого спрямування.

 
До викладання зазначених питань були залучені викладачі Київського національного університету культури та мистецтв, Харківської державної академії культури, Обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтв, фахівців-практики Харківського регіону.

 
Мета проведення підвищення кваліфікації – надання професійної підтримки, допомога працівникам клубної сфери в адаптації до роботи в умовах воєнного стану. Враховуючи довготривалу роботу в складних умовах, окрему увагу було приділено особливостям регулювання психологічних закладів у кризових ситуаціях.

 
Підсумовуючи проведення підвищення кваліфікації працівників закладів клубного типу Харківської області, можна констатувати, що вони отримали фахові професійні поради для подальшої роботи, «підтримуюче середовище» для подальшого розвитку закладів в складних умовах сьогодення.