Post navigation

16 травня 2024
 

ПІДБИВАЄМО ПІДСУМКИ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
/методичне об’єднання педагогічних працівників народних
інструментів мистецьких шкіл/

 
    15 травня 2024 року в режимі онлайн на платформі Zoom викладачі методичного об’єднання педагогічних працівників народних інструментів мистецьких шкіл підбивали підсумки роботи за 2023-2024 навчальний рік та обговорювали перспективи на новий 2024-2025 н/р.
 
Куратор методичного об’єднання, Олена Гончарова, представила розгорнуту підсумкову презентацію, розповіла та надала аналіз проведення заходів, що відбувалися протягом року.
 

Вона підкреслила, що саме цей рік був третім, заключним роком опанування загально-методичної теми ОНМЦПК – «Педагогічна творчість, як необхідний компонент професійної діяльності сучасного педагогічного працівника мистецької школи»
 
Не зважаючи на те, що освітній процес на Харківщині сьогодні відбувається під звуки сирен, і часто під звуки обстрілів, ОНМЦПК провів низку методичних та освітніх заходів з підвищення кваліфікації викладачів, з розкриття педагогічної творчості. Учні шкіл мали можливість взяти участь у проведенні ХІ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова та другому Всеукраїнському конкурсі цимбалістів імені Олени Костенко. Рівень вимог та професіоналізм цих конкурсів, вкотре, показав зацікавленість та бажання юних виконавців мистецьких шкіл творчо зростати. Проведення конкурсів сьогодні допомагає збалансувати моральний стан юних виконавців.
 
За минулий навчальний рік значно поповнилася новими виданнями ОНМЦПК методична скарбничка класу народних інструментів.
 
У другій частині заняття, пані Олена запропонувала до обговорення проєкт перспективного плану роботи методичного об’єднання в 2024-2025 навчальному році. Була активна дискусія з цього приводу. Окреслені основні позиції, завдання, запропонована нова загальна методична тема для опрацювання.
 
Наприкінці зустрічі, пані Олена від імені ОНМЦПК висловила щиру вдячність викладачам методичного об’єднання за підтримку, продуктивну співпрацю та натхнення.