Post navigation

10 червня 2024
 

ВСЕУКРАЇНСЬКІ ВЕБІНАРИ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН

 
     Протягом березня-червня ОНМЦПК спільно з ГО «Освітній діалог» продовжили проведення серії вебінарів на платформі ZOOM з підвищення кваліфікації педагогічних працівників мистецьких шкіл України, а саме:
 

09, 16 червня вебінар «ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІНКЛЮЗІЇ В СИСТЕМУ РОБОТИ ВИКЛАДАЧА МИСТЕЦЬКОЇ ШКОЛИ»
 

Спікерами вебінару в перший день були Марина БРИЛЬ, кандидат психологічних наук, директор Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти, Наталія ІВАШУРА – викладач кафедри спеціальної педагогіки і психології та інклюзивної освіти Харківської гуманітарно-педагогічної академії, дефектолог та Тетяна СКРИПНИК, професор кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Київського столичного університету ім. Бориса Грінченка, доктор психологічних наук які познайомили слухачів з концепцією інклюзивної мистецької освіти та особливостями роботи з учнями з розладами аутичного спектру. Другий день вебінару був присвячений спілкуванню з колегами з мистецьких шкіл Харківської, Рівненської та Одеської областей, які ділилися власним педагогічним досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
 
У заході взяли участь працівники закладів мистецької освіти Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Львівської, Херсонської, Волинської, Хмельницької, Київської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Рівненської областей.
 

18 та 19 травня відбувся вебінар з підвищення кваліфікації «ОСОБЛИВОСТІ РЕГУЛЮВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНИХ СТАНІВ В УМОВАХ КРИЗОВИХ СИТУАЦІЙ» (в межах циклу Вебінарів з психологічної підтримки учасників освітнього процесу мистецьких шкіл). Спікер вебінару Олена КОСТЮЧЕНКО, доктор психологічних наук, професор кафедри психології Київського національного університету культури і мистецтв познайомила слухачів з особливостями регулювання психологічних станів в кризових умовах, складовими психологічного здоров’я та рівноваги особистості. Участь у заході взяли педагогічні працівники мистецьких шкіл Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Тернопільської, Чернігівської, Черкаської та Хмельницької областей, Чернівецької, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Запорізької, Закарпатської, Херсонської, Чернігівської, Донецької, Сумської областей. Викладачі та керівники мистецьких шкіл
 

10 та 11 травня, пройшов дводенний воркшоп кандидата мистецтвознавства, доктора філософії Наталії ШЕПЕЛЕНКО — однієї з найзатребуваніших вокальних тренерів України, автора методу СКВ (системи кругових вправ), саундпродюсера, вокального коуча проекту «Голос Країни» — 2023
 
У воркшопі взяли участь викладачі сольного співу з Харківської, Київської, Рівненської, Вінницької, Донецької, Хмельницької, Запорізької та Тернопільської областей. Учасники воркшопу розвинули свій арсенал володіння технічними прийомами сучасного вокалу, познайомились з різновидами вібрато та методами їх напрацювання, отримали базові знання з мелізматики, а також особисто пропрацювали вокальні вправи з Наталією Шепеленко.
 
23, 30 березня –дводенний вебінар-практикум з підвищення кваліфікації «УДОСКЛОНАЛЕННЯ МОВЛЕНЕВИХ НАВИЧОК ЗА ПРАВИЛАМИ НОВОГО УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОПИСУ» Спікер вебінару Оксана БУГАЙОВА, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри культурології та міжкультурних комунікацій Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв ознайомила з основними змінами у новій редакції українського правопису 2019 р., надала практичні поради щодо використання засобів сучасної української мови залежно від умов спілкування, мети і змісту мовлення.
 
У заході взяли участь працівники закладів мистецької освіти Харківської, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.
 

ЧЕКАЄМО НА НАСТУПНИХ ЗУСТРІЧАХ
У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ!