Post navigation

05 жовтня 2024
 

СЕМІНАР ВИКЛАДАЧІВ СОЛЬНОГО СПІВУ

 
    04 жовтня 2024 року в режимі on-line на платформі ZOOM відбулося семінарське заняття викладачів класу сольного співу, що провела Оксана КАЛІНІЧЕНКО , викладач-методист Київської школи мистецтв №5.
 
Теми, які висвітила пані Оксана, об’єднали в собі одні з найбільш актуальних та гострих питань роботи викладачів сольного співу на сучасному етап, а саме – розвиток діапазону учня в різному віці; особливості роботи при мутації голосу з урахуванням методики роботи з учнями класичного і естрадного співу. Всі питання супроводжувалися цікавими та інформаційними презентаціями.


 
При розгляді питань, що пов’язані з діапазоном, пані Оксаназвернула увагу на розподіл діапазону на регістри, «перехідні ноти» та згладжування регістрів, на роботу з учнями різних вікових категорій.
 
Друга частина семінару була присвячена роботі з учнями мутаційного періоду. Пані Оксана надала практичні рекомендації щодо проведення уроків з учнями саме у цей період.
 
Наприкінці семінарського заняття Оксана КАЛІНІЧЕНКО продемонструвала відео-фрагменти уроків з власними учнями елементарного та базового підрівнів мистецької школи академічного та естрадного спрямування.
 
Слухачі семінару, щиро подякували доповідачці за плідну роботу, цікаву інформацію, практичні рекомендації та виказали щире задоволення професійним рівнем проведенням семінару.