Post navigation

«Серпневий тиждень» 2024 для викладачів музично-теоретичних дисциплін

27 серпня 2024
 

«Серпневий тиждень» 2024 для викладачів музично-теоретичних дисциплін

 
   26 серпня 2024 року26 серпня 2024 року 80 викладачів музично-теоретичних дисциплін і класу композиції мистецьких шкіл Харківщини зібралися на щорічний інструктивно-методичний семінар «Серпневий тиждень». Директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Т. М. Самоварова ознайомила слухачів із внесеними змінами до положення про мистецьку школу від 22.03.2024 року.
 
Під час проведення семінару методистка Центру Ж. В. Борисевич разом з провідними викладачами харківських шкіл привітала з ювілеєм свою колегу, викладача-методиста з багаторічним досвідом роботи у Харківській дитячій музичній школі № 1 імені Л. Бетховена Маргариту Вазгенівну Кочарян. Ініціативна людина з високим рівнем професійної підготовки і творчим підходом до роботи та сучасних технологій педагогічної діяльності, М. В. Кочарян зробила значний внесок у розвиток музичної педагогіки Харківщини. Вона є автором навчальних програм, навчально-методичних посібників з сольфеджіо і шумового оркестру, рецензентом, лектором курсів підвищення кваліфікації, обласних семінарів тощо.
 
Ганна Леонідівна Бучинська (викладачка музично-теоретичних дисциплін, заступниця директора Пісочинської школи мистецтв «АРТ НОВА») виступила з доповіддю «Організація освітнього процесу на уроках з музичної грамоти та практичного музикування в умовах сьогодення». Спікерка розповіла про освітній простір та теоретичні дисципліни, звернула увагу на облаштування робочого місця учнів, техніку для дистанційних навчань, особливості технічного облаштування (мережа інтернет, освітлення, звук та якість екрану), санітарно-гігієнічні умови, дедлайн (фіксацію періодів вчасного виконання та їхніх здач). Г. Л. Бучинська розказала колегам про створені нею робочі зошити з музичної грамоти, використання ритмічних і мелодичних карток, роботу над диктантом тощо.
 
Лариса Миколаївна Пакош (викладачка музично-теоретичних дисциплін, директор Височанської школи мистецтв) поділилась досвідом створення особистого безоплатного Google сайту для викладачів у мистецькій школі. Розповідь містила такі аспекти як додавання сторінок, налаштування головної сторінки та історії змін, наповнення сторінки Футер, контакти, віджети, редагування сайту та багато інших педагогічних цікавинок, які допоможуть у педагогічній праці наших викладачів. Сайт викладача є інструментом інноваційної діяльності, яким можна користуватися як на уроках, так і поза ними.
 
Наприкінці зустрічі Ж. В. Борисевич розповіла про видання ОНМЦ 2024р. – «Збірку творів юних композиторів Харківщини» (випуск другий), нові навчально-методичні посібники з музичної літератури. Також було оголошено план роботи обласного методичного об’єднання на перше півріччя поточного року.