Post navigation

«Серпневий тиждень» 2024 для викладачів вокально-хорових дисциплін

 
    26 серпня 2024 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбувся щорічний обласний інструктивно-методичний семінар «Серпневий тиждень» для викладачів вокально-хорових дисциплін мистецьких шкіл Харківської області та м. Харкова. Директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Т. М. Самоварова ознайомила слухачів з внесеними змінами до положення про мистецьку школу від 22.03.2024 року.
 
На семінарі виступила Анна Олексіївна Олєйнікова, композиторка, вчитель-методист музичного мистецтва з м. Миколаєва, член Національної всеукраїнської музичної спілки, лауреат премії ім. М. Аркаса, автор кількох нотних видань для дітей. Вона презентувала авторські збірки пісень для вокально-хорових колективів мистецьких шкіл. Анна Олейнікова створює музику різних жанрів (пісні й романси, хорові та інструментальні твори), але пише переважно пісні для дітей на авторські вірші, поезію сучасних авторів і Т. Шевченка. У Миколаївських видавництвах «Шамрай» та «Іліон» вийшло кілька нотних збірок пісень для дітей: «Два кота», «Моя земля», «Осінні струни», «Пролісок», «Парасольки», «Диво-осінь», «Зимонька», CD-диски дитячих пісень, інструментальних творів та романсів тощо. Пісні пані Анни увійшли до нових підручників НУШ, вони друкуються в українських журналах. Щирі, яскраві мелодії пісень, сповнені любов’ю і теплом, приваблюють широку аудиторію маленьких та дорослих слухачів. Викладач-методист Балаклійської музичної школи Т. А. Шерстюк розповіла про особливості виконання творів А. О. Олєйнікової у концертній діяльності її вокально-хорових колективів.
 
Під час зустрічі методистами Ж. В. Борисевич і Н. Г. Лагутіною було оголошено план роботи обласних методичних об’єднань хорових дисциплін і вокалу на перше півріччя поточного року.
 
Слухачі семінару висловили подяку обласному навчально-методичному центру за проведення заходу.