Post navigation

12 вересня 2024
 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ СОЛЬНОГО СПІВУ

 
    11 вересня 2024 року в режимі online на платформі ZOOM відбулося семінарське заняття з підвищення кваліфікації викладачів класу сольного співу. Семінарське заняття проходило за участі провідних викладачів Харківського музичного фахового коледжу імені Б. М. Лятошинського.
 
Дмитро ЗАПОРОЖАН, заступник голови предметно-циклової комісії «Вокально-хорове мистецтво» коледжу, соліст Дніпропетровського будинку органної та камерної музики, викладач кафедри сольного співу та оперної підготовки Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, виступив з доповіддю: «Формування базових навичок сольного академічного співу».
 

У своєму виступі доповідач акцентував увагу слухачів на питаннях охорони дитячого голосу; приділив увагу умовам, що є надзвичайно важливими складовими при проведенні навчальних занять для отримання позитивних результатів навчання.
 
Пан Дмитро надав дієві практичні рекомендації щодо роботи над диханням, артикуляцією та дикцією та підбором репертуару. Він також звернув увагу та роз’яснив поняття «вокальний слух». Після виступу пан Дмитро відповів на питання слухачів.
 
Продовжила семінарське заняття Тамара ПЕТУХОВА, старший викладач, голова предметно-циклової комісії «Музичне мистецтво естради» коледжу з доповіддю: «Основні складові вокальної роботи з учнями в класі сольного естрадного співу».
 
У своєму виступі доповідачка акцентувала увагу на особливостях онлайн роботи викладача-вокаліста, приділила увагу вмінню встановлювати тип сприйняття учнем інформації (аудіальний, візуальний, кінестетичний або дігітальний) та врахуванню цього в роботі над розвитком голосового апарату, над чистотою інтонації, ритмом, динамікою та виразністю виконання.
 
Пані Тамара розповіла про фестиваль-конкурс сучасного вокального мистецтва «Дивоцвіт натхнення» і запросила всіх до участі. Розмова завершилася відео-показами різних номерів (соло-фольк, виконання ансамблю a cappella, авторська пісня), як ілюстрацій номінацій фестивалю-конкурсу.
 
По закінченні роботи семінару слухачі висловили в чаті велике задоволення і вдячність за важливу інформацію, професійний рівень роботи та настрій, які панували під час роботи семінару.