Post navigation

24 вересня 2024
 

НАВЧАЮТЬСЯ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРИ І ВИКЛАДАЧІ КЛАСУ ФОРТЕПІАНО

 
    20 вересня 2024 року онлайн на платформі ZOOM відбувся практичний семінар за участі Володимира Соляникова, доцента кафедри концертмейстерської майстерності Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, композитора за темою «Рекомендації щодо самостійної роботи педагогічного працівника мистецької школи з імпровізації та підбору на слух»

 
Пан Володимир розповів про теоретичні засади роботи в класі акомпанементу мистецької школи, проаналізував партії юних та професійних концертмейстерів камерних дуетів, відео виступів яких надіслали викладачі та концертмейстери мистецьких шкіл – Марії Глазової, (викладач Дорошенко Л.К., ДМШ № 13 ім. М.Т.Коляди), Владислава Захарчука (викладач Ламзюк Г.М., ДШМ № 2), Анастасії Грищенко (викладач Грищенко Н.Ю.), Євгенії Продоус та Юрія Сухленка (концертмейстери ДМШ № 1 ім. Л. Бетховена) – продемонстрував можливі варіанти акомпанементу, що зроблять його більш цікавим та різноманітним.
 
Присутні отримали від Майстра не тільки актуальний теоретичний матеріал, а й певні практичні рекомендації щодо роботи з учнями в класі акомпанементу.
 
Час пролетів у творчій атмосфері, на емоційному підйомі, натхненні, жвавих обговореннях і практичних виступах учасників. Чекаємо зацікавлених осіб на наступній зустрічі з Майстром 01 листопада.