Post navigation

25 вересня 2024
 

КОЛЕГИ ДІЛЯТЬСЯ ДОСВІДОМ

 
    25 вересня 2024 року у форматі онлайн на платформі ZOOM відбувся семінар-практикум за участі Наталі Жученко, викладача-методиста ДМШ №7 за темою: «Авторський метод варіантності прийомів виконання у формуванні ігрового апарату скрипалів-початківців»

 
Пані Наталя поділилась власним напрацюваннями і продемонструвала цілий ряд вправ, що сприятливо впливають на освоєння первинних завдань при роботі зі скрипалями-початківцями.
 

Присутні викладачі побачили відео-приклади виступів учнів класу пані Наталі, і відмітили, що її напрацювання допомагають учням в опануванні первинних навичок гри на скрипці, розвивають відчуття природного скрипкового звуку, формують чіткі ритмічні уявлення, діють на розкриття внутрішнього слуху.
 

Пані Наталя наголосила, що формування індивідуальної постановки юного скрипаля, виходить з особливостей анатомічної будови лівої руки і плечового апарату, тому з перших кроків необхідно зацікавити учня, прищепити йому правильні навички, що допоможуть у подальшому навчанні. Вона акцентувала, що значну роль при цьому грає використання в роботі певних фонограм, завдяки яким виконання простого pizzicato, додає учневі впевненості та причетності до творчості.
 

Слухачі активно включались в практичну роботу разом із пані Наталією.
Підводячи підсумки семінару-практикуму, учасники зазначили, що він пройшов у творчий, дружній атмосфері, дав поштовх для подальшого професійного та творчого зростання та запропонували продовжити таку форму розгляду професійних та методичних питань.