Post navigation

Для викладачів історії образотворчого мистецтва

25 вересня 2013

 

“Творчість Т.Г. Шевченка та український живопис”

 

  25.09.2013 року, у приміщенні дитячої художньої школи №1 ім. І.Рєпіна, відбулось семінарське заняття для викладачів історії образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області за участю доцента Харківської державної академії дизайну і мистецтв, кандидата мистецтвознавства Мархайчук Наталії Віталіївни за темою “Творчість Т.Г. Шевченка та український живопис”. На семінарі були присутні 36 викладачів.

    Було порушено широке коло питань пов’язаних з життям та творчістю Т.Г. Шевченка як маляра (талановитого графіка, живописця), розглянуто етапи становлення та розвитку художньої творчості великого Кобзаря. Викладачі мали можливість отримати дуже змістовну, систематизовану, корисну і цікаву інформацію за темою. Окремо розглядалось творче надбання Т.Г. Шевченка, як  талановитого графіка, живописця, портретиста, ілюстратора, скульптора, майстра акварелі тощо. Аналізувалися стилістичні та жанрові особливості художньої творчості митця. Лекція супроводжувалась великою кількістю ілюстрацій, сприймалася слухачами з зацікавленням та вдячністю за глибоке розкриття теми.

    Також в межах семінару викладачам була надана інформація стосовно вимог, підготовки та проведення Обласної Олімпіади з історії образотворчого мистецтва у 2014 році за темою “Творчість І.Ю.Рєпіна у контексті українського мистецтва”.