Post navigation

Піаніно Essex/Steinway&Sons

13 листопада 2018

 

Подарунок від Фонду – фортепіано!

 

    Леонід Кучма розпочав унікальний благодійний проект. Протягом найближчого часу музичні школи в усіх регіонах України безкоштовно отримають від Президентського фонду «Україна» 75 новеньких фортепіано. 

    Відповідаючи на запитання журналістів під час передачі музичного інструменту школі при Київському інституті музики імені Р.М.Глієра, другий Президент зазначив: цифра – невипадкова. Саме такий ювілей відзначив нещодавно Леонід Данилович. Леонід Кучма сказав: звичайно, у першу чергу, розвиток та навчання юних – турбота держави. Але й благодійники мають допомогти. Ось, дивіться, у нас скільки відомих ювілярів є!

    Протягом року, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» безкоштовно надасть українським музичним школам 75 фортепіано Essex компанії Steinway&Sons. У листопаді  інструменти отримають також учні музичних шкіл № 6 та №15, школи при консерваторії ім. М. Глінки у Дніпропетровську, трьох музичних шкіл Харкова. Проект, ініційований другим Президентом України Леонідом Кучмою, спрямовано на підтримку реалізації творчого потенціалу талановитої молоді країни. Леонід Кучма: «У нас завжди казали: “Найкраще – дітям”. Але не завжди так виходило. Та сьогодні наші діти й справді отримають найкраще. Я знаю, як щедро обдаровані Богом діти України, тому вірю, що наш щирий подарунок допоможе відкрити таланти справді світового рівня.»

    Всі школи, де будуть встановлені музичні інструменти, відібрані згідно рекомендацій музичних та культурних експертів з відповідних областей. Фортепіано є не тільки однією із найпоширеніших музичних дисциплін в дитячих школах України, але також є і базовим музичним інструментом в системі загальної музичної освіти. Всі інструменти будуть доставлені безпосередньо до музичних шкіл, встановлені та налаштовані фахівцями компанії-виробника.

    Ініціативу Президента Леоніда Кучми підтримали Почесні патрони проекту – всесвітньо відомий скрипаль та диригент,  художній керівник Державного камерного оркестру Росії «Віртуози Москви», народний артист СРСР та України Володимир Співаков; відомий піаніст, народний артист Росії, президент благодійного фонду «Нові імена» Денис Мацуєв (Росія) та молодий український піаніст, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, художній керівник конкурсу юних піаністів ім. В. Крайнєва  Олександр Романовський.

    Олександр Романовський: «Розкриття таланту юного виконавця потребує не тільки неймовірної уваги з боку вчителів, але й наявності відповідного «ґрунту» – якісного музичного інструменту під руками. І я дуже радий, що завдяки Фонду Леоніда Кучми у юних піаністів по всій Україні з’явилась можливість торкнутись клавіатури таких класних інструментів».

Додаткова інформація:
Піаніно Essex/Steinway&Sons EUP-116 E Classic Studio  (білого кольору), було сконструйовано фахівцями загальновизнаного світового лідера у виробництві фортепіано – компанії Steinway&Sons (США), яка виробляє роялі та піаніно з 1853 року, спільно з видатним дизайнером меблів Вільямом Фабером (William Faber).