Post navigation

Другий день Вересневого тижня

06 вересня 2014

 

IMG_0536 У початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах триває Вересневий методичний тиждень. Сьогодні на базі дитячої школи мистецтв №6 зібралися викладачі класу хореографії, на базі дитячої музичної школи №13 імені М.Коляди викладачі класу струнно-смичкових, духових та ударних інструментів.

 

   Незважаючи на тривалість стажу педагогічної діяльності, усі викладачі налаштовані на систематичне вдосконалення своїх професійних знань. Це прагнення підкріплюється низкою конкретних дій, зокрема їх активною участю в заходах, які організовує Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

IMG_0535   Аналіз зробленого за минулорічний період, акцентація на проблемних питаннях, а саме головне – завдання, над якими доведеться напружено працювати протягом 2014-2015 навчального року – такою була тематика детальної розмови фахівців та методистів Центру Толочко І.М. /хореографія/ та Добровольської-Войнорович І.К. /струнно-смичкові, духові та ударні/.

 

   Особливу увагу учасників методичного засідання було звернено на підготовку до ювілейних V Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.».

 

   Зібрання викладачів класу хореографії пройшло у формі зацікавленого діалогу сторін, що дозволило обговорити низку актуальних питань, пов’язаних з навчальним процесом, методичною діяльністю викладачів, участю у найбільш вагомих творчих заходах  поточного навчального року.

 

DSC_1 7702   У роботі семінару взяла участь прима-балерина ХНАТОБу ім. М. Лисенка, майстер сцени, член національної спілки хореографів Оксана Трушина, яка плідно співпрацює з викладачами шкіл естетичного виховання, надаючи їм всебічну допомогу. Детальний, професійний аналіз проведених у минулому році  хореографічних оглядів викликав зацікавленість і жваву дискусію серед присутніх.

 

DSC_4 7722   У найближчих планах роботи методичного об’єднання хореографів, про які наголосила методист Центру Ірина Толочко, – майстер-класи, що пройдуть у жовтні місяці на базі Харківського училища культури з участю знаних фахівців-хореографів, лекційні заняття з вікової психології, які будуть проводити викладачі Харківського національного педуніверситету ім. Г.С. Сковороди та багато іншого.

 

IMG_0635  Зустріч викладачів методоб’єднання духових і ударних інструментів була присвячена особливостям роботи з учнями районних шкіл. Власні напрацювання з досвіду роботи представила викладач Малоданилівської дитячої музичної школи Олена Ремезова та викладачі відділу духових та ударних інструментів Дергачівської дитячої музичної школи (зав.відділом Олександр Сорока).

 

   Жвавий інтерес викликали виступи учнів зазначених шкіл, викладачі цікавились методикою викладання, репертуаром, організацією самоосвіти викладачів.

 

 Методичне засідання викладачів струнно-смичкових інструментів

 

  Поряд з обговоренням підсумків минулого навчального року, основну увагу куратор-методист Центру Ірина Добровольська-Войнорович спрямувала на основні завдання 2014-2015  року.

 

    Під час засідання  відбулася презентація навчально-методичної роботи струнно – смичкового відділу Харківської дитячої музичної школи № 13 ім. М. Коляди, яку провела завідуюча відділом Олена Євгеньєва.

 

IMG_0550    Струнно – смичковий відділ  школи є одним з найпотужніших, у професійному відношенні, серед шкіл естетичного виховання  м. Харкова і Харківської області. За 41 рік існування школи початкову музичну освіту  в ній одержали понад 200 учнів — скрипалів та віолончелістів, 92 з яких у подальшому обрали музику своєю професією.

 

   І сьогодні колектив відділу в постійному творчому пошуку, а учні гідно представляють школу на багато чисельних конкурсах і фестивалях різних рівнів – від Обласних до Міжнародних.