Post navigation

Цикл майстер – класів для викладачів-художників

15 жовтня 2014

Завершився цикл майстер – класів для викладачів-художників

 

DSC_8669  15 жовтня поточного року відбувся заключний майстер-клас циклу майстер-класів з техніки акварельного живопису для викладачів  образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання Слобожанщини. Його провів Костянтин Савченко, директор Харківського художнього училища, член Національної спілки художників України.

 

   Впродовж місяця більш ніж 20 викладачів класу образотворчого мистецтва  шкіл естетичного виховання м. Харкова та області  удосконалювали своє вміння та практичні навички техніки акварельного живопису на базі Харківського художнього училища,  відвідуючи кожну середу організовані для них майстер-класи.

 

   З метою  вирішення проблеми підвищенні рівня викладання акварельного живопису в школах естетичного виховання фахівцями Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів була запропонована ідея проведення інноваційного за характером методичного заходу – циклу майстер-класів.

 

DSC_8590  Організацію  цього проекту здійснив ОНМЦПК, а творчу складову втілив колектив Харківського художнього училища. До складу групи викладачів-слухачів ШЕВ увійшли як молоді викладачі, так і викладачі з чималим педагогічним стажем. Майстер-класи мали і практичну частину: викладачі самі працювали за мольбертами. Щоразу  Костянтин Савченко, який проводив майстер-класи, приділяв увагу кожному з них.

 

   Заключний майстер-клас став особливою подією: його для своїх колег провів визнаний Майстер, яким є Костянтин Савченко. На одному диханні, віртуозно та натхненно він створив дві чудові роботи – «Вечірній Харків» і «Зимовий день», паралельно малюючи два сюжети та коментуючи найбільш важливі етапи  роботи. Захоплені відгуки та щирі слова вдячності за науку – такою була реакція аудиторії на побачене.

 

DSC_8529   Як і планувалося організаторами, в цей день були підведені підсумки навчання.  У залі училища  був представлений  вернісаж створених  викладачами акварелей. Усі учасники циклу майстер-класів отримали відповідні сертифікати. За оцінкою Костянтина Савченка, вони безумовно підвищили рівень своєї майстерності: «Буду дуже радий, якщо ваші учні згодом володітимуть технікою акварельного живопису так, як це сьогодні робите ви». – сказав він, визначив, що саме практика має для творчого зростання художника  неоціниме  значення.

 

   З урахуванням зацікавленості викладачів шкіл естетичного виховання та їх побажань щодо продовження навчання в  новому форматі, заняття будуть продовжені, а їх тематика розшириться.