Post navigation

Напередодні Новорічних свят

26 грудня 2015

Дитяча філармонія

«Музична подорож: країни, міста, часи….»

 

IMG_9396   Напередодні зимових свят кожна, навіть вже доросла людина, чекає хоч на маленьке, але справжнє диво…. Тож, ми плануємо далекі й недуже подорожі та мріємо зустрітися з чимось, що змінить наше життя на краще. Насправді ж їхати нікуди не треба, бо поруч з нами живуть ще маленькі, але достатньо професійні, а головне – казково талановиті чарівники.

 

   Кожного дня ми зустрічаємо їх: вони несуться повз нас по вулиці, бо знов запізнюються на черговий гурток, вони не завжди старанно виконують домашні завдання, інколи вони вважають, що ми (їхні батьки та викладачі) занадто багато вимагаємо, занадто вимогливі тощо…… Але це все дрібниці, що не мають ніякого значення, коли за якусь мить ці бешкетники перетворюються на артистів, які приголомшують самих вимогливих слухачів…

 

   Саме таке, приголомшливе враження залишив концерт «Дитячої філармонії», що відбувся у великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського 26 грудня 2015 року. За задумом авторів проекту гості філармонії здійснили справжню подорож, що розпочавшись в Україні, познайомила гостей філармонії з культурою багатьох країн: Греції, Іспанії, Куби, Англії, Китаю, Аргентини, Франції, Чехії….

 

  Цікаво, що програма концерту вдало й влучно поєднала традиційне музикування, класичну музичну культуру та сучасні «хіти». Ізюминкою концерту стали виступи спеціальних гостей: діда Мороза, театру «С.Т.И.Х» та вихованця кафедри сольного співу ХНУМ імені І.П. Котляревського Лян Цзітао.

 

  Тож, бажаємо всім учасникам, їх батькам та викладачам щасливого Нового року та чекаємо на нових концертах проекту «Дитяча філармонія».