Post navigation

Балаклійська дитяча музична школа радо зустрічала гостей

26 лютого 2016

 

nota   24 лютого Балаклійська дитяча музична школа радо зустрічала гостей з району та області. Викладачі Червонодонецької, П’ятигірської, Комсомольської музичних шкіл та методисти Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Борисевич Ж.В. та Лагутіна Н.Г. взяли участь у методичній нараді за темою «Академізм та традиційність у процесі навчання та виховання учнів музичної школи», яку організувала і провела заступник директора з навчально-виховної роботи Сирова Т.Є.  

 

   У рамках методичної наради було проведено два інтегровані уроки викладачами Балаклійської ДМШ Самарською ОЛ. та Шустовою О.А., яка проводила свій урок разом з директором БДМШ Кривич О.І.

 

   Інтегрований урок з хорового співу та сольфеджіо у 2 класі на тему «Інтервали» був проведений Самарською О.Л. на високому професійному рівні, відзначався різноманітністю методів і форм роботи, які були підпорядковані психо-фізіологічним віковим особливостям дітей і сприяли засвоєнню обраної теми. Не дивлячись на велику кількість як академічних, так і ігрових форм роботи (аж 10!), всі вони плавно переходили одна в одну і були підпорядковані єдиній меті – укріплення взаємозв’язку між вивченням музично – теретичних дисциплін та музичною практикою учнів. Творча, невимушена атмосфера заняття, створення викладачем ситуацій успіху і, як закономірність, високий рівень знань , умінь та навичок учнів – все це результат кропіткої, багаторічної, відданої роботи викладача вищої категорії Самарської О.Л.

 

   Інтегроване заняття з музичної літератури та художнього читання у 7 класі на тему «Патріотичне виховання на прикладі життя та творчості Я.С. Степового» було проведене Шустовою О.А.(викладач музичної літератури, автор розробки уроку) та Кривич О.І.(викладач художнього читання). На уроці діти показали обізнаність зі знання особливостей культурного життя України кінця ХІХ-початку ХХ століття, біографічних відомостей про українського композитора Я.С. Степового, вчилися вдумливо і правильно декламувати вірші українських поетів, детально аналізували і слухали вокальний цикл «Барвінки». Цілісному сприйняттю художніх образів, що були втілені у «Барвінках», сприяло виконання пісень і романсів учнями класу академічного вокалу(викладач Вороная Ю.М., концертмейстери Волик Н.В. та Шустова О.А.) та демонстрація відповідних картин та фото. Всі етапи уроку були підпорядковані темі патріотизму та любові до Батьківщини.

 

   Після проведення уроків відбувся детальний аналіз уроків та їх жваве обговорення. В своєму виступі методист БДМШ Шерстюк Т. А., методисти ОНМЦПК М. Харкова   Борисевич Ж.В. та Лагутіна Н.Г. відзначили високий рівень проведених занять, професіоналізм та відданість своїй справі викладачів, що проводили відкриті уроки, наявність систематичності педагогічної роботи, детальну науково-дослідницьку роботу при підготовці поданих уроків.

 

Автор статті Шустова О.А., завідуюч відділом теорії музики, викладач