Post navigation

Короткотермінові семінари викладачів класу гітари

Короткотермінові семінари з підвищення кваліфікації викладачів класу гітари

09-10.02.2016, 24.02-26.02.2016

 

p2252600  Згідно з планом роботи Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів на 2015-2016 навчальний рік 09-10.02.2016, 24.02-26.02.2016 були проведені короткотермінові семінари з підвищення кваліфікації викладачів класу гітари початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) міста Харкова та харківської області за темою: «Удосконалення методики викладання гри на гітарі. Збереження професійної фахової освіти в школах естетичного виховання».

 

  Відбулись практичні, теоретичні та виїзні заняття. В їх проведенні використовувались різноманітні творчі форми. Всі вони були спрямовані на удосконалення методики викладання гри на гітарі та питаннях збереження професійної фахової освіти в школах естетичного виховання.

 

В соціально – гуманітарному модулі:

 

  Задихайло Олена Анатоліївна, доцент ХДПУ ім.Г.С.Сковороди,кандидат юридичних наук розповіла про правове регулювання діяльності позашкільних навчальних закладів в Україні та про основи трудового права в Україні.;

 

 Сухленко Ірина Юріївна, доцент кафедри загального та спеціалізованого фортепіано ХНУМ ім. І.Котляревського, кандидат мистецтвознавства розкрила питання: особливості роботи з обдарованою дитиною, вікові та психологічні характеристики,підготовка до концертного виступу;

 

  Самоварова Тамара Михайлівна, директор обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, висвітила основні питання атестації педагогічних працівників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання);

 

  Іванова Ірина Борисівна, докторант КНПУ ім. І.Драгоманова, кандидат філологічних наук донесла до слухачів курсів дуже важливу тему «Труднощі перекладу фахової термінології»;

 

  Гончарова Олена Миколаївна, куратор-методист ОНМЦПК розповіла про критерії оцінювання навчальних досягнень учнів музичних шкіл (музичних відділень шкіл мистецтв) з предметів спеціального циклу та надала методичні рекомендації до заповнення індивідуального плану учня.

 

В професійно – орієнтовному (фаховому) модулі:

 

  Шевчук Ірина Олександрівна, викладач Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського розповіла про «Де які аспекти підготовки учня до конкурсного виступу». Студенти з Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського проілюстрували виступ свого викладача, виконавши ті твори, які вони представляли на конкурсах.

 

  Лазарева Ганна Дмитрівна, викладач класу гітари Харківської дитячої музичної школи №10, представила «Програму “Музичний інструмент гітара”. Для нульових класів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів». Вона розповіла слухачам курсів про головні складові програми, а учні з великим інтересом, настроєм продемонстрували творчі ідеї та здобутки свого викладача.

 

  Газдюк Галина Георгіївна, викладач-методист, голова ПЦК «Теорії музики» Харківського музичного училища ім.Б.Лятошинського, кандидат мистецтвознавства, в-перше в своїй практиці, була запрошена провести семінарське заняття для фахівців цього напрямку. Тема: «Жанри та форми у виконавській практиці» завжди актуальна та корисна для роботи викладачів. Галина Георгіївна виказала велике задоволення від такого запрошення та можливості спілкування з колегами ШЕВ.

 

  Доценко Володимир Ігорович, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, заслужений артист України поділився професійним підходом та розумінням в розкритті тем: «Робота над звуковидобуванням» та «Свобода руху виконавського апарату гітариста».

 

  Ткаченко Вікторія Миколаївна, доцент Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, кандидат мистецтвознавства, зі студентами представила дуже важливу для фахівців тему «Особливості гітарного ансамблевого музикування» та звернула увагу на питання «Особливості підбору репертуару для учнів класу гітари (колективне музичення)».

 

  Прасол Євген Олександрович, викладач Харківської школи мистецтв для підлітків та дорослих, презентував свою Програму “Музичний інструмент Електро – гітара”. Для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.» та розповів про головні її складові. Слухачі курсів відзначили необхідність та актуальність представленої програми для викладачів класу гітари шкіл естетичного виховання.

 

  Активність слухачів КПК, їх інтереси, поняття та цілеспрямованість до удосконалення, виявили себе на відкритому захисті рефератів та на обговоренні за круглим столом.

 

Перегляд фото у профілі GOOGLE ?