Post navigation

Майстер – клас для викладачів з образотворчого мистецтва

28 вересня 2016

 

img_1254   28 вересня на базі Харківського художнього училища відбувся майстер-клас для викладачів образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання Харківської області. Захід відбувся за підсумками обласного дитячого конкурсу академічного рисунку «Срібний штрих» який відбувся наприкінці навчального року (квітень 2016 року).

Бо саме вивчення  академічного малюнка – основа образотворчого мистецтва.

 

  Майстер-клас провели голова та члени журі конкурсу: Савченко Костянтин Юрійович – директор Харківського художнього училища, Жугар Вікторія Павлівна – голова предметно-циклової комісії живопису та композиції, Дорошенко Валерій Віталійович – голова предметно-циклової комісії рисунку, сценічного мистецтва, скульптури та педагогічної практики.

 

  Неможливо говорити про певний рівень підготовки учня в разі неглибокого, поверхневого вивчення такої дисципліни, як академічний малюнок. Члени журі конкурсу провели докладний аналіз недоліків, що зустрічалися у дитячих роботах та надали професійні рекомендації стосовно їх усунення.

 

  Учасникам майстер-класу також було запропоновано виконати натюрморт за складністю постанови та відведеним часом на виконання він відповідав вимогам програми старших класів образотворчого мистецтва школи естетичного виховання. Кожен учасник заходу отримав роботу студентів училища, як методичний зразок академічного рисунку.

 

  Відчувши себе учнями, викладачі майстер-класу ще раз переконалися, що саме академічне малювання навчає їх вихованців правильно спостерігати й пізнавати предмети навколишнього середовища,  і що малювання з натури – це, перш за все, процес пізнання реальної дійсності, що має велике значення в підготовці майбутніх художників та поціновувачів образотворчого мистецтва.