Post navigation

Семінар для викладачів історії хореографічного мистецтва

01 грудня 2016

 

dyagilev_s_petrushkoy  30 листопада в приміщенні міської музично-театральної бібліотеки ім. К.C.Станіславського двома змістовними та надзвичайно цікавими лекціями завершився цикл семінарів-лекцій для викладачів історії хореографічного мистецтва шкіл естетичного виховання міста Харківської області та Харкова.

 

  Як методичний та освітянський захід, цикл відбувся завдяки співпраці Центру з провідними фахівцями бібліотеки – головним бібліотекарем – методистом Востріковою Мариною Сергіївною та завідуючим довідково – бібліографічним відділом Бахмет Тетяною Борисівною.

 

  Мета проведення циклу лекцій-семінарів – допомога викладачам хореографічних відділень (класів) у роботі з підготовки учнів до обласної Олімпіади з історії хореографічного мистецтва. Олімпіада з цієї дисципліни відбудеться вперше в історії існування хореографічних відділень (класів) і за тематикою буде присвячена знаковій мистецькій події ХХ сторіччя – 100-річчя з початку проведення тріумфальних «Дягілевських сезонів у Парижі», що у 2017 році буде святкуватися всесвітньою світовою культурною спільнотою.

 

  Лекції-семінарі тривали у період з 09 вересня по 30 листопада, складалися з розкриття 7 тем, присвячених життю та творчості видатних митців світового та водночас вітчизняного хореографічного мистецтва. Вацлав Ніжинський та Серж Лифарь, Іда Рубінштейн, Наталля Дудінська та Варвара Каринська є легендами світової танцювальної  спадщини гордістю України та Слобожанщини зокрема. Кожен з цих славетних особистостей зробив безцінний внесок у становлення та розвиток культурної світової спадщини ХХ сторіччя.

 

  З метою допомоги викладачам та учням хореографічних відділень Харківщини у підготовки до Олімпіади Мариною Сергіївною та Тетяною Борисівною систематизована накопичена бібліотекою інформація, печатні видання, підготовлені відео-лекції за темами: «Дягілевські сезони у Парижі», «Історія розвитку Харківської танцювальної школи», «Традиції та сучасність в танцювальній культурі», «Дорогоцінності Ж.Баланчина – перлина балету», «Українська хореографія і народні обряди Слобожанщини», «Валентин Серов і Іда Рубінштейн», до 130-річчя від дня народження: «Шекспір балетної пачки – Варвара Каринська», «Життя та творчість Сержа Лифаря», «Життя та творчість Вацлава Ніжинського»,  «Видатна харків’янка Наталля Дудінська» тощо.

 

  Дякуємо за співпрацю дирекції та співробітникам бібліотеки ім. К.С.Станіславського, а майбутнім учасникам творчої Олімпіади бажаємо всіляких успіхів.