Post navigation

Зональні методичні об’єднання реалізують намічені плани

Балаклійська дитяча музична школа –

Турнір «Цікаве сольфеджіо»

 

19 грудня 2016

 

pc030269  Сольфеджіо є важливим, але в той же час дуже складним предметом у системі музичної освіти. Яким же чином зробити навчання з цієї дисципліни цікавішим, допомогти учням розкрити свій творчий потенціал, подарувати дітям радість спілкування з музикою?  

 

  У процесі пошуку відповідей на ці питання з’явилась ідея проведення турніру з сольфеджіо. Поспілкувавшись з викладачами музично-теоретичних дисциплін Балаклійського ЗМО та методистом ОНМЦПК Борисевич Ж.В., склавши і розглянувши проекти Положення про проведення турніру «Цікаве сольфеджіо» на засіданні відділу з теорії музики Балаклійської ДМШ та вирішивши ще багато інших організаційних питань, було призначено дату та місце проведення турніру – 3 грудня 2016 року, у дитячій музичній школі міста  Балаклії.

 

  У турнірі взяли участь команди Балаклійської, Ізюмської, Комсомольської (Зміївський район) та Савинської ДМШ. До складу команди входило троє учнів  6-8 класів восьмирічного терміну навчання та 5-6 класів шестирічного терміну навчання.
Розпочався турнір блискучим виступом ансамблю скрипалів – викладачів Ізюмської ДМШ у складі Шевчук Г.В, Безкостої Н.І. та Донченко Ю.М. Отримавши заряд творчого натхнення  команди розпочали змагання з музичної візитівки. У ході турніру учні з захопленням розгадували кросворд з теоретичних питань, побували у ролі викладачів сольфеджіо, виправляючи помилки у позначенні інтервалів, сольфеджували музичні приклади з домашнього завдання, викладали картками диктант та робили інші цікаві завдання.

 

  Оцінювання змагань та нагородження переможців проводило компетентне журі. Незважаючи на заметіль за вікном, у залі панував святковий настрій. А створити таку атмосферу допомогли своїми виступами гості турніру: дует піаністів у складі Дарини та Ксенії Гризодуб (викладач Зміївська В.О.); вокальне соло Ангеліни Фурсал Ізюмської ДМШ; народний гурт народної пісні «Весела слобода» (керівник Шерстюк Т.А.); молодші вокальні ансамблі «Конфеті» та «Бусинки» (керівник Самарська О.Л.); ансамбль скрипалів «Віолінки» (керівник Радченко Т.С., концертмейстер Бурвікова О.М.) Балаклійської ДМШ.

 

  Настав час оголошення результатів змагань: I місце посіла команда Ізюмської ДМШ (викладач Амелічова С.М.); ІІ місце посіла команда Савинської ДМШ (викладач Рябчикова Т.М.); ІІІ місце посіли команди Балаклійської ДМШ (викладач Самарська О.Л.) та Комсомольської ДМШ (викладач Шелудько Т. М.).

 

  Учасники команд та викладачі, які підготували учнів до участі в турнірі, були нагороджені грамотами. А учні отримали ще й смачний, духмяний коровай.

 

  За допомогу в організації відкритого турніру «Цікаве сольфеджіо» щиро дякуємо начальнику відділу культури Балаклійської РДА, голові журі – Супрун О. Л.

 

  Сподіваємося, що подібна зустріч та змагання стануть традиційно щорічними, а кількість команд-учасниць збільшиться.

 

Голова ЗМО Кривич О.І.

Автор ідеї та розробник положення
про проведення турніру,
викладач вищої категорії Балаклійської ДМШ  Самарська О. Л.