Post navigation

Робота зональних методичних об’єднань

03 квітня 2017

 

  В останній тиждень березня на базі дитячої школи мистецтв №5 імені І.О.Дунаєвського в рамках роботи зонального методичного об’єднання було проведено ІІ Міжшкільний конкурс юних виконавців на народних інструментах та майстер-клас Вініченко Марини Володимирівни.

 

   28 березня 2017 року відбувся ІІ Міжшкільний конкурс юних виконавців на народних інструментах. Конкурс проводився з метою залучення до участі у конкурсі значної кількості учнів з різним рівнем досягнень, збереження і розвитку школи виконавства на народних інструментах, підвищення якості педагогічної та методичної роботи викладачів з юними виконавцями.

 

  На участь в конкурсі було прийнято 37 заявки з Люботинської ДМШ, Бабаївської ДМШ, Височанської ДШМ і ДШМ № 5 ім. І.О. Дунаєвського.

 

  Конкурсні прослуховування проводилися в двох номінаціях: «Соліст-інструменталіст», «Інструментальний ансамбль» та в трьох вікових групах.

 

  До складу журі конкурсу увійшли: голова журі – Гончарова Олена Миколаївна, методист Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів; члени журі: Мельник Надія Валентинівна, старший викладач кафедри народних інструментів Харківської державної академії культури, лауреат міжнародних конкурсів; Юха Петро Павлович, старший викладач кафедри народних інструментів Харківської державної академії культури, лауреат міжнародних конкурсів.

 

  За підсумками прослуховування конкурсантам були вручені дипломи: «лауреат І, ІІ, ІІІ ступеня», «дипломант» і грамота «учасника».

 

  31 березня 2017 року відбувся майстер-клас Вініченко Марини Володимирівни, викладача академічного співу ДШМ № 5 ім. І.О. Дунаєвського за темою «Культура співу».

 

Марина Володимирівна розглянула важливі в педагогічній практиці питання: робота над уявленням дитини про свій голосовий апарат, як про інструмент, аналіз відчуттів і дій учня під час співу, розуміння тексту про який співаєш та способи вираження почуттів, а також робота над технічними моментами.

 

У практичній частині майстер-класу взяли участь учні Люботинської ДМШ Балакірєва Дарья, 2 кл. (викл. Колесник О.І.), Височанської ДШМ Грідньова Ксенія, 4 кл. (викл. Вишневська Л.А.), Лисогуб Діана, 2 кл. (викл. Корнєва Р.Ю.), ДШМ № 5 ім. І.О. Дунаєвського Чайковська Валерія 4 кл. (викл. Вініченко М.В.).