Post navigation

Методичне об’єднання викладачів народних інструментів

10 квітня 2017

 

  Річний план роботи методичного об’єднання викладачів народних інструментів  завершено проведенням 5 квітня на базі дитячої школи мистецтв №6 семінарського заняття з презентації досвіду роботи дитячої музичної школи №9 ім.І.Сокальського та дитячої школи мистецтв №6 міста Харкова.

 

  Близько 60 викладачів початкових спеціалізованих мистецьких шкіл, які викладають гру на домрі, балалайці, бандурі, баяні, акордеоні, цимбалах та гітарі, зібралися у рамках чергового заходу, що має методичну спрямованість з обміну накопиченим досвідом роботи.

 

 Проведення семінарів такої спрямованості дозволяє викладачам продемонструвати свої напрацювання колегам і почути їх відгуки, відвідати різні навчальні заклади, ознайомитися з різним досвідом роботи відділів та окремих викладачів. У ході підготовки до презентацій систематизується велика кількість матеріалів, що розкривають різні етапи діяльності народних відділів шкіл, дозволяє повернутися до витоків. Така ретроспектива сприяє глибшому розумінню завдань, що вирішуються сьогодні, а також дає можливість накопичити безцінний матеріал з історії розвитку навчання грі на народних інструментах на Харківщини.

 

  Відділ народних інструментів ДМШ №9 ім. В. Сокальского презентувала Лілія Садовська, авторитетний викладач з великим стажем роботи. Детальний екскурс в історію школи і очолюваного нею відділу містив безліч імен людей, які за минулі десятиліття своїм талантом і працею і створювали імідж цього навчального закладу.

  У відділі плідно працюють 12 викладачів та один концертмейстер, які виховали не одно покоління юних музикантів, багато хто з яких обрав музику справою свого життя. Показовий той факт, що в рідну школу в якості викладачів повернулося 12 випускників відділу. Цікаві музичні проекти, блискучі досягнення учнів, – все це результат вдумливої копіткої роботи, великого ентузіазму та прекрасної творчої обстановки, що панує в колективі школи.

 

  Не менше позитивних емоцій доставили присутнім досягнення викладачів та учнів дитячої школи мистецтв №6. За неповних вісім років діяльності відділу, що очолює Юрій Дяченко, створені та успішно розвиваються декілька різноманітних колективів.

  Молодий творчий колектив веде активну педагогічну, концертну, конкурсну діяльність, виступаючи на престижних концертних майданчиках.

 

  У ході круглого столу, що відбувся по завершенні семінару, слово взяли найбільш авторитетні його учасники. Вони були єдині у своїй думці: робота колективів відділів народних інструментів двох шкіл, що заявили про себе на презентації, заслуговують високої оцінки. А це означає, що народним інструментам, що є відображенням духовної культури українського народу, суджено і далі звучати так само яскраво і самобутньо.