Post navigation

Закриття Х виставки – конкурсу “Великодня писанка”

03 травня 2017

 

  29 квітня 2017 року відбулося урочисте закриття Х виставки – конкурсу “Великодня писанка”. Як завжди організатори заходу: Сектор культури і туризму Валківської РДА, Валківський краєзнавчий музей та Валківська районна комунальна дитяча школа мистецтв  доклали зусиль, щоб свято  пройшло  у затишній  та творчій атмосфері.

 

  Нагородження  переможців   і учасників заходу проходило у приміщенні Валківської районної ради, за сприяння голови районної ради Оноші Віталія Петровича та безпосередньої допомоги заступника голови районної ради Яцини Юрія Дмитровича.

 

  Конкурс кожного року підтримують представники влади. Цей рік не став виключенням. Щиру підтримку свята надала Валківська районна державна адміністрація.  Дякуємо голові Валківської районної державної адміністрації Войтенку Віктору Івановичу та заступнику голови райдержадміністрації Осадчій Наталії Миколаївні за  призи та  солодкий настрій  свята, який відбувся саме за їх сприяння.

 

   Традицією конкурсу стало те, що його підтримує мер міста Скрипніченко Валерій Володимирович з найпершого у 2007 році і щорічно, без вагань, адже мистецтво і талановиті діти – це майбутнє Валківщини.

 

   Серед почесних гостей та членів журі була  присутня президент Харківського клубу писанкарів імені  А.П.Овчаренко Кравченко Наталія Дмитрівна. Приємним стало те, що цього року писанкарі представили багато робіт з писанками Харківської губернії, адже ще великий Кобзар говорив : «Чужого навчайтеся, а свого не цурайтеся».

  Цього року географія конкурсу розширилася, були учасники та делегації з Харкова, Харківської області, Чернівецької області м.Вижниця, м. Суми. Конкурс об’єднав 86 учасників, 15 закладів  з них  35 переможців у трьох номінаціях: писанкарство, витинанка, лялька – мотанка.

 

   Викладачі та учні Валківської дитячої школи мистецтв вітали переможців концертом, а учасники конкурсу з Нової Водолаги  – Народний колектив «Вербиченька» також привітали всіх присутніх своїм запальним  виступом.

 

В концерті прийняли участь:

 

Кремена Кіра – викладач Мушеманська Ю.В.
Балабан Богдан – викладач Сургаєнко Є.О.
Применко Сабіна – викладач Сургаєнко Є.О.
Дербуш Тетяна – викладач Барсукова Л.В,
Фортепіанний ансамбль: Слепуха Анастасія та Губська Яна – викладач Кошкіна А.О.
Ансамбль у складі: Хирна І.М., СОбко А.О., Івансаька Ю.В.
Інструментальний ансамбль викладачів у складі: Сургаєнка Є.О., Іванської Ю.В., Хирної І.М, Собко А.О. та Шикова М.Ю.

 

  Приємним і несподіваним наприкінці заходу стало запрошення всіх учасників директором Валківської РКДШМ Тимошенко Ольгою Володимирівною до школи мистецтв скуштувати польову кашу.  Багато теплих слів прозвучало від викладачів та учасників заходу, а також сподівання на те, що наступна зустріч творчих дітей разом з керівниками відбудеться раніше ніж через рік в рамках наступного конкурсу – виставки  і обов’язково на гостинній валківській землі.