Post navigation

Другий день Версневого тижня

05 вересня 2017

 

  Сьогодні в приміщенні Обласного навчально-методичного центру відбувся інструктивно-методичний семінар викладачів музично-теоретичних та образотворчих дисциплін Харківщини.

 

  Викладачі музично-теоретичних дисциплін обговорили підсумки роботи методичного об’єднання за 2016-2017 навчальний рік, ознайомились з анонсом музичних подій у Харкові, ювілейними та пам’ятними датами, що пов’язані з творчістю видатних композиторів.

 

  У рамках семінару відбулася презентація кращих робіт — переможців обласного конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм для мистецької освіти сфери культури Харківської області та нагородження переможців.

 

  Також була презентована програма «Елементарна теорія музики» (укладачі Борисевич Ж. В., Кочарян М. В.), що затверджена Державним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв та розповсюджена на теренах України.

 

  З цікавим досвідом навчально-методичної роботи викладачів сольфеджіо і музичної літератури Харківської дитячої музичної школи № 10 представила завідуюча відділом, викладач з багаторічним досвідом роботи Мороз М. К. та її колега і колишня учениця, викладач Воловик Г. Ю. Презентацію роботи відділу представила заступник директора В.В. Бєлорус. Учасників семінару ознайомили з цікавими та різноманітними формами методичної роботи відділу. Багато років школа демонструє високий рівень результатів на обласних конкурсних заходах. Учасники музично-театралізованих вистав (кер. Мороз М. К., Бєлорус В. В. та ін.) в межах обласних олімпіад з музичної літератури постійно отримають звання лауреатів з творчого змагання.

 

  Методичну, концертну, творчу роботу викладачів-теоретиків Харківської дитячої музичної школи № 14 представила завідуюча відділом Нікітіна А.А. Посібники, створені А.А. Нікітіною, що використовуються в практичній роботі викладачів шкіл області отримали схвалені відгуки на конференції у Львівської області.

 

  Наприкінці семінару методист Центру Ж.В. Борисевич наголосила заходи обласного методичного об’єднання у поточному році, концерти Дитячої філармонії та фестиваль «Харківські асамблеї», присвячений 100-річчю ХНУМ ім. І.П. Котляревського.

 

  Викладачі образотворчих дисциплін докладно обговорили план роботи на 2017-2018 навчальний рік, вимоги майбутніх дитячих конкурсів та творчих заходів були представлені методистом центру Толочко І.М.

 

  Особлива увага в роботі секції приділена питанням покращення організації методичної роботи відділів (класів); програмному та методичному забезпеченню фахівців; участі викладачів у створенні методичних розробок з різних напрямків художньої творчості.