Post navigation

Третій день Вересневого тижня

06 вересня 2017

 

  Сьогодні в приміщенні Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського відбувся інструктивно-методичний семінар викладачів хорового класу та сольного співу Харківщини.

 

  Викладачі хорового класу обговорили підсумки роботи методичного об’єднання за 2016 – 2017 навчальний рік, методист Ж.В. Борисевич розповіла про новини поточного навчального року, обласний конкурс з розробки навчально-методичних матеріалів, програм семінари з підвищення кваліфікації для хормейстерів і вокалістів.

 

  Викладач Харківської дитячої школи мистецтв № 5 ім. І.О. Дунаєвського Ганна Олександрівна Балабай поділилася досвідом роботи з вокальним ансамблем та дорослим хором. Ці колективи виступали у концертах, фестивалях і конкурсах у різних куточках України. Присутнім були запропоновані фрагменти мюзиклів та відеоролики виступів дитячого колективу на «Дельфійських іграх Слобожанщини» (м. Харків), у Києві, Боромлі, Львові тощо.

 

  Викладачі класу сольного співу ознайомились з досвідом організаційно-методичної роботи класів вокалу Чугуївської ДМШ та Хакрівської ДШМ №5 ім. І.С. Дунаєвського.

 

  Мірущенко Н.М., викладач вищої категорії Чугуївської ДМШ, учениця якої на обласному конкурсі «Надія» стала лауреатом І ступеня в номінації академічний вокал, познайомила присутніх з роботою класу вокалу на хоровому відділі (як предмет за вибором – 1 година на тиждень) та з цікавими інноваційними формами роботи з учнями цього фаху.

 

  Петухова Т.І., заступник директора Харківської школи мистецтв №5 ім.І. Дунаєвського, викладач класу естрадного співу, учениця якої стала переможницею конкурсу «Надія» у номінації «Естрадний вокал», проаналізувала роботу класу сольного співу школи, ознайомила колег з програмними вимогами до учнів та розподілом протягом року академічних та культурно-мистецьких заходів, що проводяться в школі. Доповіді супроводжувались цікавими відеоматеріалами.

 

  Про підсумки проведення конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм розповіла та провела нагородження методист Волошко Н.В.

 

  Презентацію плану роботи методичного об’єднання на 2017 – 2018 навчальний роки провела куратор-методист об’єднання Лагутіна Н.Г., в якому ознайомила викладачів з основними навчально-методичними заходами року, конкурсами та творчими заходами, роботою Дитячої філармонії.

 

  Семінар викладачів класу хору та сольного співу пройшов активно, доповідачам задавали багато питань, що свідчило про зацікавленість слухачів. Загальна атмосфера зустрічі була дуже теплою і творчою.