Post navigation

П’ятий, завершальний день Вересневого тижня

11 вересня 2017

 

Останній день Вересневого тижня у приміщенні Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського провели викладачі методичних об’єднань духових та ударних, струнно-смичкових інструментів та хореографії.

 

Під час проведення засідання об’єднанння духових та ударних досвідом з навчально-методичної роботи поділилась Маліченко Т.П., завідувач оркестровим відділом Харківської дитячої школи мистецтв № 4 ім. М.Д. Леонтовича. Вона розкрила різноманітні та багатопланові напрямки методичної роботи відділу, звернула увагу присутніх на вагомі досягнення учнів школи, які беруть активну участь у фахових конкурсах різного рівня та здобувають призові місця.

 

  Ансамбль флейтистів, ансамбль духових та ударних інструментів школи яскраво проілюстрували виступ Маліченко Т.П.

 

 Викладачі методичного об’єднання струнно-смичкових інструментів познайомилися з досвідом навчально-методичної роботи струнно-смичкового відділу Харківської дитячої школи мистецтв № 5 ім. І.Й. Дунаєвського, який представила завідувач відділом Жукова Г.В.

 

  Вона розповіла про історію створення школи та відділу зокрема, зупинилася на традиційних формах роботи відділу, інноваціях та впровадженні комп’ютерних технологій до процесу навчання юних музикантів. Відеопрезентація яскраво доповнила її виступ.

 

  Куратор-методист цих секцій, Добровольська-Войнорович І.К., ознайомила присутніх з планом роботи об’єднань на 2017-2018 навчальний рік.

 

  У рамках засідань методичних об’єднань Волошко Н.В., методист центру, підвела підсумки обласного конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів та програм для шкіл естетичного виховання, нагородила переможців конкурсу та розповіла про основні напрямки роботи Центру на навчальний рік.

 

  Засідання методичного об’єднання викладачів класу хореографії відбулося у приміщенні Центру і завершило тижневий методичний вересневий марафон.

 

  Методист – куратор секції Толочко І.М. познайомила з новими напрацюваннями викладачів об’єднання, зосередила увагу на навчально-методичних заходах наступного року, акцентувала увагу на проведенні в минулому році першої олімпіади з історії хореографічного мистецтва, висвітлив позитивні моменти та певні недоліки у проведенні заходу.

 

  За рішенням ЮНЕСКО 2018 рік присвячений 200-річчю від дня народження видатного митця, «творцю балетного академізму» Маріусу Петіпа. Викладачі об’єднання приєднуються до святкування світової культурної події і саме тема другої Обласної олімпіади з історії хореографічного мистецтва пов’язана з ім’ям видатного хореографа.

 

  Викладач Бабаївської дитячої музичної школи Сологуб І.О. та методист Толочко І.М. презентували створену програму з сучасного танцю, що стало значною методичною подією в роботі об’єднання. Укладачі програми запропонували колегам провести у закладах її апробацію протягом певного періоду часу та поділитися враженнями та пропозиціями для її подальшого удосконалення.

 

   Вересневий тиждень завершено, вітаємо всіх педагогічних працівників Харківщини з початком нового навчального року, роком новацій та перетворень, роком пошуку нових методичних напрацювань та відкриттів, бажаємо творчих успіхів, сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.