Post navigation

Засідання членів Лозівського зонального методоб’єднання

27жовтня 2017

 

  26 жовтня 2017 року згідно плану роботи зональних методичних об’єднань мистецьких шкіл Харківської області в приміщенні ДШМ №1 м. Лозова відбулося перше засідання членів Лозівського зонального методичного об’єднання, в якому взяли участь директори мистецьких шкіл, 32 викладача секцій хорових дисциплін, гітари та фортепіано Лозівської ДМШ, Лозівськаої ДШМ №1, Барвінківської ДМШ, Близнюківської ДМШ, Первомайської ДШМ, Краснопавлівської ДМШ та Панютінської ДМШ.

 

  Методист Центру Волошко Н.В. розповіла присутнім про порядок організації та проведення І та ІІ – відбіркових турів обласного конкурсу виконавської майстерності учнів молодшого віку “Радість відкриття”.

 

  З метою надання практичної допомоги педпрацівникам для безперервного фахового вдосконалення Волошко Н.В. акцентувала увагу присутніх на організації методичної роботи у закладах, необхідності щорічного планування та аналізу проведеної роботи, окреслила основні завдання, напрями та форми методичної роботи.

 

  У рамках роботи ЗМО відбулися семінарське заняття.

 

  Викладач хорових дисциплін Лозівської ДШМ №1 Герман О.В. провела заняття на тему «Викладання предмету «Хоровий клас» з використанням елементів розвивального навчання». Герман О.В. надала стислу теоретичну інформацію щодо психологічних особливостей учнів молодшого віку, представила слухачам власні вправи для використання в роботі з молодшим хором.

 

  Викладач класу гітари Панютинської ДМШ Конькова М.О. провела заняття на тему «Інтеграція в сучасну методику навчання гри на гітарі українських та зарубіжних виконавських шкіл». На занятті, що супроводжувалось відеоматеріалами, були розглянуті актуальні та складні питання роботи викладача над різними прийомами гри на гітарі з прикладами відпрацювання їх відомим виконавцями. Семінарське заняття завершили виступи учнів викладача Конькової М.О. Дуба Віталія та Бондаренко Єгора.

 

  Під час засідання слухачі мали можливість ознайомитись з досвідом своїх колег та обмінятися враженнями.

 

  Слід зазначити високий рівень організації та проведення засідання Лозівського зонального методичного об’єднання в ДШМ №1 м. Лозова.