Post navigation

«Чарівна планета Дитинства С.Я. Маршака»

17 листопада 2017

Викладачі театральних та телевізійних дисциплін мистецьких шкіл підвищують кваліфікацію

 

  Протягом тижня викладачі театральних та телевізійних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини удосконалювали професійну майстерність на обласному короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації, знайомилися з інноваційними методиками викладання та переймали позитивний досвід роботи. 

 

  У рамках професійного навчання відбулася тематична пізнавально-розважальна програма «Чарівна планета Дитинства С.Я. Маршака» у формі квеста /англ. quest, або пригодницька гра англ. adventure game/, присвячена 130-річчя від дня народження поета. Свято дитячої творчості було проведено фахівцями Харківської обласної бібліотеки для дітей. У заході взяли участь учні віком від 6 до 10 років театральних відділень та класів мистецьких шкіл Харківщини. Під час заходу учні разом з викладачами-слухачами семінару, долали творчі перешкоди, відгадували загадки, розв’язували ребуси, в ігровій формі знайомилися із життям та творчістю видатного поета, письменника, перекладача, основоположника дитячого театру.

 

  Кожен юний поціновувач творчості С.Я. Маршака продекламував свій улюблений вірш поета.

 

  У межах семінару слухачі мали змогу також ознайомитись з особливостями регулювання трудових відносин, знайти відповіді на актуальні питання організації роботи з охорони праці, психології взаємовідносин в творчих дитячих колективах.

 

  Не залишились без розгляду проблеми, що виникають в організації освітнього процесу мистецьких шкіл. Певна увага у роботі семінару була зосереджена на організації методичної роботи у закладах початкової мистецької освіти.

 

  Усі завдання, що ставили перед собою, організатори семінару з підвищення кваліфікації, успішно виконані. Кращий досвід у роботі викладачів театральних та телевізійних дисциплін та інноваційні підходи, що використовуються на даний час харківськими фахівцями, стали надбанням широкого загалу.